Fra bygningsmaler til byggeleder i Aalborg

René Fabricius Mortensen er tiltrådt stillingen som byggeleder hos Dansk Boligbyg i Aalborg. Hans første opgaver bliver at medvirke ved færdiggørelsen af et boligbyggeri i Gug nær Aalborg og at bidrage til et andet boligbyggeri på Banegårdspladsen i Brønderslev.

René Fabricius Mortensen har arbejdet som bygningsmaler i mere end 15 år, før han uddannede sig til bygningskonstruktør på Professionshøjskolen UCN. I løbet af sin uddannelse var han praktikant hos NCC.

I sin tid som maler var han ansat hos Malerfirmaet Gadegaard A/S og Hou Malerforretning.

René Fabricius Mortensen har taget sin mangeårige erfaring som bygningsmaler med sig ind i rollen som bygningskonstruktør.

– Jeg har været en del af byggepladser i mere end 15 år, så jeg kender til dens funktion og har stor erfaring med især slutfasen af et byggeri. Denne erfaring vil jeg trække på, men der er også meget nyt, som jeg skal lære, siger han.

En af hans første opgaver er at deltage i færdiggørelsen af et boligbyggeri i Gug, hvor Dansk Boligbyg opfører 51 boliger i hovedentreprise, og han vil være involveret indtil projektets aflevering i sommeren 2024. I Brønderslev arbejder Dansk Boligbyg på opførelsen af 48 almene boliger på Banegårdspladsen, hvor han har bidraget til projekteringen af byggeelementerne inden produktionen.

– Begge projekter er interessante, og jeg er taknemmelig for muligheden for at arbejde med varierende opgaver og udvikle mine kompetencer. Der sker noget nyt hver dag, og jeg forsøger at tilegne mig viden og erfaring fra mine kolleger, siger René Fabricius Mortensen.

René Fabricius Mortensen er 42 år og bor i Gug med sin hustru, deres tre børn og familiens hund. Han har tidligere spillet fodbold. Selvom han nu spiller badminton, bevares interessen for fodbold, og han ser ofte sine børns fodboldkampe.