FSB vil hjælpe byggebranchen gennem coronakrisen

FSB melder sig ind i rækken af almene boligorganisationer, der er klar til at understøtte byggebranchen gennem coronakrisen, som kan koste 2.000 ansatte i bygge- og anlægsbranchen jobbet i første halvår af 2020, hvis nedlukningen af Danmark fortsætter.

Ifølge Dansk Byggeri risikerer mindst 20.000 ansatte i bygge- og anlægsbranchen i første halvår af 2020 at blive hjemsendt eller afskediget, hvis nedlukningen af Danmark fortsætter. Usikkerheden og økonomisk afmatning får således mange kunder til at udskyde eller aflyse ordrer.

Flere pensionskasser, offentlige bygherrer og almene boligorganisationer har dog omvendt bebudet, at man vil fremrykke bygge- og anlægsopgaver for at holden hånden under byggebranchen. Boligorganisationen FSB melder sig nu blandt de organisationer, der er klar med en hjælpende hånd. FSB sætter 16 byggesager i såkaldt “fast track”, oplyses det i en pressemeddelelse.

– Det er særligt vigtigt at holde hjulene i gang efter corona, og vi kan være med til at få håndværkerne tilbage på byggepladserne. Det handler om mindre komplicerede projekter, hvor vi ikke skal ind i lejlighederne, og hvor vi kun skal udskifte enkelte bygningsdele for eksempel vinduer, udtaler FSB’s bygge- og udviklingschef Lone Zeeberg Nielsen.

FSB indgik i marts 2019 en fireårig rammeaftale med et strategisk partnerskab bestående af NCC, RUBOW arkitekter, NCC Engineering, COWI, og Smith Innovation, og med BM Byggeindustri som leverandør. NCC oplyste ved den lejlighed, at rammeaftalen har en samlet værdi af 2,4 milliarder kroner, og det strategiske partnerskab giver ifølge FSB mulighed for at sætte i gang hurtigt.

Aftalen omfatter alle typer renoveringsopgaver, men lige nu handler det om de projekter, der kan sættes hurtigt i gang for at bidrage til beskæftigelsen på byggepladserne hurtigst muligt.

FSB er Københavns største almene boligorganisation og ejer cirka 13.000 familie, ungdoms- og ældreboliger i hovedstaden.

Det betyder, at hver femte almene bolig i København er en FSB-bolig. Derudover administrerer den almene boligorganisation næsten 1.000 kollegieboliger og 800 boliger for Gladsaxe Kommune, og flere steder administrerer FSB også ejerforeninger, samt gård- og it-lav.

FSB har flere projekter i gang

FSB er aktuelt i gang med tre større nybyggerier. På Ørestads Boulevard opføres 39 familieboliger og ni ungdomsboliger som en del af projektet Kronehaverne, som AP Pension står bag. De almene boliger forventes klar til indflytning i maj 2021.

Ikke mange meter fra DR-byen og Københavns Universitet KUA bygger FSB Artillerihuset med 125 et-rums boliger til unge under uddannelse og seks små familieboliger. De forventes klar til indflytning i september/oktober 2020.

Endeligt bygger FSB 25 boliger i boligkvarteret Nobelholmen på Enghave Brygge, der udvikles som 10 kunstige øer i Københavns Sydhavn. Boligerne er klar til indflytning foråret 2021.