Fundbricks er klar til vækst efter millionoverskud

Fundbricks formidler byggefinansiering til ejendomsprojekter og projekter indenfor vedvarende energi via crowdlending. Nu er forretningen oppe at køre.

Fundbricks har taget kampen op imod bankernes monopol på udlån til ejendomsprojekter. Gennem crowdlending kan danskerne nu kan udlåne deres indestående til mindre- eller mellemstore ejendomsudviklere med ejendomsprojekter gennem virksomhedens platform. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

– Jeg fik selv nej i banken for små seks år siden til, at bygge ungdomsboliger i København. Her fik jeg at vide af banken, at måden, som de havde udlånt kapital ud før finanskrisen, er slut. Nu skal man være ”velhavende” for at kunne udvikle ejendomme, udtaler stiftende partner, Thomas Rolin, i meddelelsen.

– Jeg valgte derfor at tage kampen op imod bankerne og skabe denne crowdlending-platform, hvor danskerne kan udlåne deres indestående imod en høj rente på 10-12 procent i en kort periode og udviklere igen kan få adgang til kapital til at bygge deres ejendomsprojekter.

Selskabet har siden 2020 formidlet byggefinansiering til en række danske og svenske projekter for i alt 260 millioner kroner, fremgår det af ledelsesberetningen i årsregnskabet for 2022. Virksomheden vil i de kommende år ekspandere til en række udvalgte markeder i EU.

Der er allerede etableret samarbejdsaftaler med lokale partnere i Sverige og Spanien om at etablere Fundbricks.com i deres område, og forventningen er, at der bliver indgået samarbejdsaftaler i yderligere tre-fire udvalgte markeder indenfor de kommende et-to år. Målet er at blive den førende crowdlending-platform i EU, lyder det i meddelelsen.

Selskabets resultatopgørelse for 2022 udviser et overskud efter skat på knap 2,1 millioner kroner imod et lille underskud på 21.000 kroner i 2021.

Selskabet havde en omsætningsvækst fra 2020 til 2021 på 700 procent og har i 2022 mere end fordoblet sin bruttofortjeneste i forhold til 2021. Målt på både antal gennemførte projekter, investeringsvolumen og på antal investorer, som har oprettet sig på crowdlending platformen, er selskabet i vækst.

Thomas Rolin peger på, at crowdfunding og crowdlending udgør et stort marked i USA og Storbritannien. I Europa har vi kun set toppen af isbjerget, mener han.

I løbet af tre år har Fundbricks fået 4.500 investorer i ryggen og selskabet har formidlet lån for omkring en kvart milliard kroner, hvoraf 116 millioner kroner allerede er betalt tilbage.

– Herefter bliver kapitalen tilbagebetalt til danskerne løbende, som ejendomsprojekterne bliver bygget færdigt. Selvom det var et hårdt og udfordrende investeringsmarked i 2022, så kunne Fundbricks tilbagebetale med en gennemsnitlig rente på +10 procent, udtaler Thomas Rolin.

Selskabet har i 2022 investeret kraftigt i udvidelse af sine aktiviteter, herunder i markedsføring og videreudvikling af crowdlending-platformen samt lancering af mobile apps til Google og Android samt rådgiverbistand i forbindelse med forberedelse af EU-ekspansionen. Thomas Rolin mener derfor, at selskabet er godt rustet til at gennemføre sin vækststrategi for de kommende år.

Selskabet har desuden udvidet sine aktiviteter til også at formidle finansiering til projekter indenfor vedvarende energi. Det er ifølge Thomas Rolin et marked i kraftig vækst, og Fundbricks har oplevet stor interesse fra både projektudviklere og investorer. Selskabet forventer, at projekter indenfor vedvarende energi vil udgøre en større andel af projektudbuddet i fremtiden på grund af den store interesse.

– Crowdfunding/lending er uden tvivl kommet for at blive, og dette kan vi også mærke med tilstrømningen af investorer på daglig basis. Vi ser også flere og flere bruge Fundbricks som et alternativ til aktier. Vi opstartede Fundbricks på det værst tænkelige tidspunkt, da vi ramte covid, stigende priser på byggepladserne, stigende rente, krig og inflation – men vi er her stadig, så det siger vel det hele om konceptet, slutter Thomas Rolin.