Mellem Albanigade og Dagmargade i Odense vil Fyns Almennyttige Boligselskab bygge otte nye familieboliger.
Mellem Albanigade og Dagmargade i Odense vil Fyns Almennyttige Boligselskab bygge otte nye familieboliger.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Mellem Albanigade og Dagmargade i Odense vil Fyns Almennyttige Boligselskab bygge otte nye familieboliger for knap 13 millioner kroner inklusive moms. Det svarer til en byggepris på godt 23.900 kroner per kvadratmeter, og den 27. april 2022 skulle politikerne i byrådet i Odense godkende netop projektets økonomi. Kommunen støtter således projektet med et direkte indskud på 8 procent af den samlede anskaffelsessum, svarende til godt 1 million kroner.

Boligerne er en del af de op til 1.000 nye almene boliger, der frem mod 2029 skal bygges i Odense. Med undtagelse af Enhedslisten valgte byrådspolitikerne at godkende projektet, som efter planen skal DGNB-certificeres.

– I dag er der 14 boliger på Albanigade 25, og de får snart selskab af otte nye. Det bliver et bæredygtigt byggeri i familievenlige omgivelser med kort afstand til absolut midten af Odense. Det taler ind i ønsket om en storby med blandede og velfungerende bydele, sagde rådmand for By – og Kulturforvaltningen i Odense, Søren Windell (K), på byrådsmødet.

Projektet opføres på et grundstykke, der ejes af afdelingen, og den nye bebyggelse holder en respektfuld afstand til den eksisterende bebyggelse, idet grunden er trukket tilbage fra vejen, og vil bestå af en lille klynge huse, fremgår det af et notat fra kommunen.

“Husene forskyder sig både horisontalt og vertikalt, trapper og tagterrasser bidrager til liv på facaden og forståelsen af, at der bor mennesker oppe og nede”, lyder det i beskrivelsen af projektet.

Bebyggelsen udføres med facader i træ, og tagene begrønnes. Syv af de otte boliger får adgang til et privat opholdsareal i form af en tagterrasse eller terrasse.

Der etableres i alt cirka 541 kvadratmeter fordelt på otte familieboliger. Fem af de nye boliger får to værelser fordelt 50 kvadratmeter i ét plan, mens tre af boligerne får tre værelser fordelt på 97 kvadratmeter i to plan på.

Huslejen kommer til at ligge på cirka 1.030 kr. per kvadratmeter årligt, eksklusive individuelt forbrug. Det svarer til cirka 4.300 kroner per måned for lejlighederne med to værelser og 8.300 kroner per måned for lejlighederne med tre værelser.

Inden byggeriet kan gå i gang, skal der foreligge en godkendt byggetilladelse.