Hvordan skal fremtidens boliger se ud? Hvor skal ligge? Og hvad skal de bygges af? Det er nogle af de spørgsmål, som Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune beder om input til forud for en ny boligpolitik. På billedet ses Slotsbryggen i Nykøbing F. Foto: Tage R. Jensen.
Hvordan skal fremtidens boliger se ud? Hvor skal ligge? Og hvad skal de bygges af? Det er nogle af de spørgsmål, som Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune beder om input til forud for en ny boligpolitik. På billedet ses Slotsbryggen i Nykøbing Falster. Foto: Tage R. Jensen.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der bygges både private og almene boliger flere steder i Guldborgsund Kommune, og der er også store boligprojekter på tegnebrættet i de kommende år. Derfor skal kommunen nu have en boligpolitik, som skal sætte en politisk retning for, hvilke boligformer der er behov for i fremtiden, så boligerne også fremadrettet passer til befolkningens ønsker og behov. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Økonomiudvalget besluttede på sit seneste møde den 13. marts at bede en lang række aktører og de politiske fagudvalg om input til den nye boligpolitik. For selvom det ikke er kommunen selv, der bygger boligerne, så er det kommunen, der laver lokalplanerne og giver byggetilladelse til de boligselskaber og ejendomsudviklere, der opfører nye boliger.

– Vi synes, det er vigtigt at sætte en politisk retning for, hvilke boligtyper vi skal have i Guldborgsund, så vi sikrer, at de lokalplaner, vi arbejder med, er de rigtige. Skal vores ældreboliger bygges anderledes i fremtiden? Hvor og hvordan vil familierne bo? Hvad med de unge? Og hvordan sikrer vi bæredygtigt byggeri? Det er den slags spørgsmål, vi gerne vil have en lang række aktører til at tænke over og komme med ideer til, udtaler borgmester Simon Hansen (S).

Udover de politiske fagudvalg vil Økonomiudvalget også gerne have input fra blandt andre de almene boligselskaber, kollegiebestyrelsen, ejendomsmæglere, realkreditinstitutter, Ældrerådet, Guldborgsund Ungeråd, de studerende, Udsatterådet og en række øvrige aktører og interessenter.

Det er planen, at den nye boligpolitik skal fremlægges og vedtages af byrådet inden sommerferien.

Blandt temaerne i boligpolitikken er “Bæredygtig boligudvikling”, “Billige boliger”, “Landdistriktsudvikling” og “Bevaringsværdige bymiljøer og bygninger”.

Kommunen forventer, at behovet for mindre boliger vil vokse. Derudover stiger interessen for nye boformer, som for eksempel seniorbofællesskaber og “tiny houses”, fremgår det af referatet fra det seneste møde i Økonomiudvalget.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling