Guldsmeden og A. Enggaard bag nyt hotel i Aarhus

Guldsmeden Hotels har indgået en aftale med A. Enggaard om et nyt hotel med 215 værelser i Sydhavnskvarteret i Aarhus. Hotellet åbner i 2026.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Guldsmeden Hotels og A. Enggaard, der er ansvarlig for udviklingen af langt størstedelen af Sydhavnskvarteret, har underskrevet en aftale om et nyt firestjernet hotel, som foruden 215 værelser kommer til at rumme pool- og spafaciliteter, konferencemuligheder samt en skybar. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det videre, at hotellet kommer til at indgå i Guldsmeden Hotels ”Urban Eco Resort” koncept. Konceptet som tilbyder en helhedsoplevelse inden for overnatning, signature køkken samt pool- og spa-faciliteter – alt sammen i luksuriøse og bæredygtige omgivelser.

Den danskejede hotelkæde har aktuelt 10 hoteller fordelt på fire lande. Dertil kommer et luksusresort på Bali og en udlejningsvilla i Sydfrankrig. Bag kæden står ægteparret Sandra og Marc Weinert, der ser frem til udsigten til at endnu engang at åbne hotel i den by, hvor kædens første hotel blev drevet fra 1999-2021.

– Det er ingen hemmelighed, at Aarhus har en helt særlig plads i Guldsmedens hjerte. Det var her, vores første hotel åbnede i 1999, hvor Guldsmedgade gav os vores brand-navn, og det var her, vi lagde grunden til den helt særlige ånd med fokus på varmt værtskab, gennemført bæredygtighed og unikt design, som har skabt rammen om ophold for så mange glade gæster igennem de sidste to årtier. Vi glæder os virkelig meget til at vende hjem til smilets by og til at tilbyde vores gæster en helt unik og bæredygtig luksusoplevelse i Sydhavnskvarteret, der bliver et nyt og spændende område i Aarhus, siger Sandra og Marc Weinert i pressemeddelelsen.

Ifølge salgs- og udviklingschef i A. Enggaard Peter Thorsgaard passer perfekt ind planerne for Sydhavnskvarteret.

– Med Guldsmeden Hotels får Sydhavnskvarteret et hotel, der i kraft af sit helt særlige koncept med fokus på personlig service, kvalitet og ikke i mindst bæredygtighed passer rigtig godt ind i visionen for bydelen. Samtidig har kæden et indgående kendskab til Aarhus, og vi er derfor meget tilfredse med at være nået til enighed om en aftale, der sammen med Sydhavnskvarteret kulturelle karakter med et rigt byliv og kreativ udfoldelse forhåbentlig kan styrke Aarhus som turist- og rejsedestination, siger han.

Det tidligere industriområde nord for Jægergårdsgade bliver frem mod 2026 omdannet til en levende bydel med både erhverv og kultur. Bygningen, som det nye Guldsmeden-hotel rykker ind i, vil også huse blandt andre spillestedet Train. Derfor opføres bygningen efter med et design, der skal komplementere bydelens nye udtryk, fortæller Peter Thorsgaard.

– Selve bygningen bliver opført med en unik identitet og arkitektur som bidrager til det moderne og urbane udtryk, der skal kendetegne hele Sydhavnen. Derudover er det vores ambition at bygningen bæredygtighedscertificeres ud fra DGNB-standarden, udtaler han.

Det nye hotel åbner i foråret 2026.