Henning Larsen åbner kontor i Berlin. Foto: Florian Selig.
Henning Larsen åbner kontor i Berlin. Foto: Florian Selig.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Åbningen af det nye kontor markerer den officielle integration af Henning Larsen og Rambøll Studio Dreiseitl i Tyskland, skriver tegnestuen i en pressemeddelelse og varsler samtidig en ny retning for arkitektur, landskab og byudvikling globalt.

Henning Larsens nye kontor i Berlin åbnede den 16. juni, samtidig med annoncering af integration af det tyske landskabsarkitektfirma Rambøll Studio Dreiseitl.

Det nye berliner-kontor i Wilhelm Hallen, et tidligere industrikompleks i Berlins Reinickendorf-distrikt, bliver ifølge Henning Larsen “et tværfagligt design studio for arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere”.

– Berlin har en unik kreativ energi og er placeret i hjertet af Europa. Med vores beslutning om at åbne et design studio her, håber vi at lære af byens originale måde at tænke på, der har gjort den til et så spændende sted at være, og bidrage med friske ideer til, hvordan vi kan forme en bæredygtig fremtid, udtaler Louis Becker, Global Design Principal hos Henning Larsen, i meddelelsen.

Rambøll Studio Dreiseitls eksisterende kontorer i Überlingen og Hamborg bliver en del af Henning Larsens globale netværk af tegnestuer.

– I takt med at arkitektur og landskab bliver mere sammenflettede discipliner, ser vi sammenlægningen af Henning Larsen og Rambøll Studio Dreiseitl som en kæmpe mulighed for at forene vores fælles ambition om at være pionerer for bæredygtig forandring, udtaler Werner Frosch, administrerende direktør for Henning Larsen Tyskland.

Henning Larsen og Rambøll Studio Dreiseitl har tidligere samarbejdet om adskillige projekter, herunder en nylig vinder i konkurrencen et tech-campus i Ehningen, nær Stuttgart.

De to firmaer har begge en lang historie for at arbejde i Tyskland, og har leveret projekter for førende tyske virksomheder og institutioner, herunder Siemens, Der Spiegel, RBB Rundfunk, Fraunhofer Institute, Volkswagen Immobilien, Alnatura, Ingenhoven Architects, GMP Architekten og Berlin.

Aktuelle projekter omfatter det fælles kontorbyggeri Ladehof i Augsburg og Wolfsburg Connect, en ny bydel i Volkswagens hjemby Wolfsburg.

Om Henning Larsen

Henning Larsen er en global spiller inden for arkitektur, urban design og landskab med over 750 ansatte på kontorer over hele verden, herunder København, New York, Hong Kong, München og Oslo.

Virksomheden blev grundlagt af den danske arkitekt Henning Larsen i 1959. Henning Larsens mange projekter omfatter alt fra enkeltstående bygninger til landskaber til store byudviklingsprojekter.

Disse omfatter Harpa koncertsal og konferencecenter (2011) i Reykjavik, Island, Moesgaard Museum (2013) i Aarhus, Danmark, og udviklingen af Cockle Bay Park, i det centrale Sydney, Australien (2026).

Kilde: Henning Larsen.