Her er den nyeste plan for udvikling af Alléskolen i Aalborg

Først ville Lykkebo bygge et højhus i 16 etager på hjørnet af Østre Allé og Sohngårdsholmsvej i Aalborg. Nu er et mere beskedent projekt på tegnebrættet.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Boligselskabet Lykkebo købte i 2003 den 17.000 kvadratmeter store grund, hvor bygningerne, der husede Alléskolen, fortsat står og forfalder, af Aalborg Kommune.

Selskabet har siden forsøgt at udvikle ejendommen til boliger, men indtil videre har der efter 20 år ikke været meget held at hente i den politiske sprøjte.

Først skulle der bygges i op til 16 etager på grunden på hjørnet af Østre Allé og Sohngårdsholmsvej. På baggrund af borgerprotester blev det sat ned til otte etager, men det skabte heller ikke tilfredshed. Derfor blev det besluttet, at der blot måtte bygges i fire-seks etager på grunden.

Nu er en ny plan for ejendommen på Østre Allé 91 klar, og et første fingerpeg om planens skæbne får udviklerne den 30. november, hvor By- og Landskabsudvalget skal tage stilling til, om et lokalplanforslag skal sendes i otte ugers offentlig høring.

Lokalplanforslaget skal give mulighed for at bygge op til 18.450 etagemeter til boliger og erhverv. Hvis byggeretten udnyttes fuldt ud, svarer det til cirka 250 boliger og op til 2.000 kvadratmeter kontorlokaler med tilhørende parkering i kælderkonstruktion.

Tanken er, at der skal bygges en kontorbygning i fem-seks etager i det nordvestligste hjørne. Herfra udgår den øvrige bebyggelse, der etableres i fire-seks etager, som det fremgår af et notat fra kommune. Dog skrues der ned til tre etager mod nærmeste nabo op ad Sohngårdsholmsvej.

De gamle skolebygninger er efterhånden ikke meget værd, og de skal da også fjernes helt og aldeles.

Visualiseringer viser en forholdsvis ensformig bebyggelse, hvor variationen er begrænset til “forskydning i volumener, varierede bygningshøjder, tilbagetrukne penthouses”, som det lyder i lokalplanforslaget.

“Bebyggelsen skal generelt opføres i et moderne formsprog, og skal fremstå med en sammenhæng i udformning og materialevalg, så projektet opleves som en samlet visuel og arkitektonisk helhed”, lyder begrundelsen i lokalplanforslaget for, at de fem bygninger på grunden alle skal have samme arkitektoniske udtryk.

Der stilles dog krav om, at der skal anvendes mindst to forskellige nuancer af tegl inden for det enkelte byggefelt.

“Bebyggelsen skal fremstå med teglstensfacader i brændte nuancer af farverne rød eller brun inden for jordfarveskalaen”, lyder det i lokalplanforslaget, hvor der henvises til, at den kommende bebyggelse skal harmonere med de rødlige stokbebyggelser i Øgadekvarteret på den anden side af Østre Allé.