Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.
Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Himmerland Boligforening har netop skrevet under som deltager i Klimaalliancen – et nyt samarbejde mellem virksomheder, organisationer, foreninger, institutioner og Aalborg Kommune om at opnå en 70 procent reduktion af drivhusgasudledningen i 2030 og i et længere perspektiv at være klimaneutral senest i 2050. Det skriver boligforeningen i en pressemeddelelse.

Klimaalliancen i første omgang blevet tiltrådt af kyllingelandbruget Rokkedahl, arkitekt- og ingeniørvirksomheden BK Nord, Aalborg Kongres & Kultur Center, kvæglandbruget Klovborg, industrivirksomheden Fibertex og Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

– Vi er allerede i gang med den grønne indsats – og har været det længe. Af vores bæredygtighedspolitik fremgår blandt andet, at vi frem til 2030 gennemsnitligt skal reducere varmeforbruget og bygningsrelateret el med 30 procent og at vores boliger skal være uafhængige af fossile brændsler og CO2-neutrale i 2050. I 2020 etablerede vi et samarbejdede med Center for Grøn Omstilling, hvor forskellige potentialer for bæredygtige tiltag blev belyst. I samarbejdet er der primært fokus på beboernes egen klimaadfærd, særligt i samarbejde med vores Center for Samskabelse, udtaler direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening.

Med den nye aftale med Aalborg Kommune forpligter Himmerland Boligforening sig til at sætte mål for reduktion af drivhusgasudledningen fra transport, indkøb og forbrug. Det kan for eksempel ske gennem udbredelse af grøn mobilitet, grønne krav i udbud og bæredygtig forbrugsadfærd blandt beboerne, herunder at fremme muligheden for at deltage i den cirkulære økonomi og udvikling af deleøkonomiske tiltag, fremgår det af meddelelsen.

Himmerland Boligforening er en af Jyllands største almene boligorganisationer med cirka 7.500 lejemål fordelt på familieboliger, ungdomsboliger og seniorboliger.

Repræsentantskabet i boligforeningen vedtog i 2016 en bæredygtighedspolitik, som blandt andet indebærer, at alle boligforeningens renoveringer og driftsomlægninger skal være fordelagtige både miljømæssigt, socialt og økonomisk. Desuden har Himmerland Boligforening fra første færd været engageret i Green Hub Denmark.

– Green Hub Denmark er et offentligt-privat partnerskab, der bygger bro mellem virksomheder, forbrugere, forskere og myndigheder. Målet er sammen at skabe den bedste platform for grøn vækst i verdensklasse, når vi i fællesskab arbejder med grøn innovation, bæredygtige forretningsmodeller, test og demonstration for at tackle klimaudfordringerne, siger han.