Hjallese Plejecenter omdannes til kollegie. Foto: Google Maps.
Hjallese Plejecenter omdannes til kollegie. Foto: Google Maps.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Politikerne i byrådet i Odense har endeligt vedtaget en lokalplan, der gør det muligt at omdanne Hjallese Plejecenter til kollegie. Det kommunalt ejede plejecenter blev nedlagt i 2019, og størstedelen af bebyggelsen blev efter nedlæggelsen udbudt til salg for 27 millioner kroner.

Ifølge Dalum Hjallese Avis blev ejendommen købt af selskabet KCM 2020 ApS, der har Claus Larsen i spidsen. Købet var dog betinget af vedtagelsen af en ny lokalplan, og den er altså nu faldet på plads, da politikerne vedtog den på et byrådsmøde den 6. oktober 2021.

Området ligger i bydelen Hjallese og er placeret mellem Hjallesegade og Jacob Hansens Vej. Naboer til området er en blanding af parcelhuse og to-tre etagers boliger. Området er cirka 12.000 kvadratmeter stort og fremstår ifølge kommunen meget grønt med buske, træer og anden beplantning.

Den eksisterende bebyggelse i lokalplanområdet består af fem sammenhængende blokke i et-tre etager på i alt knap 6.900 kvadratmeter. Tilsammen danner bebyggelsen ramme om to gårdmiljøer. Ejendommen har tilhørende parkering og grønne fri- og opholdsarealer.

Byrådsmedlem for Venstre, Christoffer Lilleholt, sagde på byrådsmødet, at de studererende, der flytter ind i de kommende kollegieboliger, får det bedste fra Odense.

– De får parcelhusområderne og det kunne bo i en forstad, hvor der er god plads. Man har ro, men samtidig kan de hoppe på letbanen til SDU og derefter ind til midtbyen, hvor de kan få det sus og liv, som vi har i storbyen i Odense, sagde han på byrådsmødet.

Lokalplanen sikrer, at eventuel ny bebyggelse placerer sig i “fodaftrykket” af den eksisterende bebyggelse, så der i bebyggelsen dannes to gårdrum.

Lokalplanen stiller krav til, at kollegieboligerne indrettes med fællesfaciliteter i form af for eksempel fælles køkkener, opholdsrum og aktivitetsrum, og at bebyggelsen fremstår i murede facader i røde mursten. I tilfælde af ny bebyggelse stilles der krav om saddeltage i røde tegl.

I alt kan der i området bygges knap 7.900 kvadratmeter i et-tre etager.