Højhus i Aarhus er ved at blive solgt

Højhuset i Aarhus er bogført til en værdi af 886 millioner kroner, men ejendommen er ved at blive solgt til en væsentligt lavere pris.

Den britiske kapitalforvalter Abrdn er i gang med at sælge højhuset Unity på Christiansbjerg i Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende.

Den 28 etager og 94 meter høje bygning rummer 652 møblerede lejligheder, og ejendommen er i regnskabet fra selskabet bag, Unity Aarhus ApS, bogført til en værdi af 886 millioner kroner.

Der er underskrevet en hensigtserklæring med en unavngiven køber, fremgår det af årsrapporten.

Salgsprisen ser dog ud til at blive noget lavere end den bogførte værdi, da det fremgår af regnskabet, at “den aftalte ejendomsværdi i hensigtserklæringen er væsentligt under ejendommens dagsværdi som anerkendt i årsregnskabet”.

Michael Schumann, der er nordic fund development manager for Abrdn, bekræfter over for Århus Stiftstidende, at der forhandles med en mulig køber.

– Jeg kan ikke udtale mig om køber, pris eller vilkår, da jeg er underlagt en fortrolighedsaftale, men det er rigtigt, at der finder forhandlinger sted med en interesseret køber. Planen har altid været at sælge, og det var faktisk meningen, at en handel for Unity skulle være lukket sidste år, men projektudviklingen har vist sig at være mere kompliceret, end vi havde regnet med, fortæller Michael Schumann til avisen.

Højhuset har døjet med tomgang, og ifølge årsrapporten er aftalen, at salget skal finde sted, når 80 procent af lejlighederne er udlejet. Dog vil handlen seneste blive realiseret den 31. december 2024, uanset om man opnår målsætningen.

Ifølge Århus Stiftstidende er 60-65 procent af lejlighederne aktuelt udlejede. Lejlighederne er mellem 29 kvadratmeter og 93 kvadratmeter og indrettet med køkken, badeværelse og privat altan.

Derudover er der fælles faciliteter som fitness, loungeområde, tagterrasse, cafe og vaskeri.

I kælderen er der etableret 76 parkeringspladser via semiautomatisk parkeringssystem i to niveauer.

Højhuset er tegnet af Arkitema i samarbejde med ingeniører fra Brix & Kamp og opført i totalentreprise af Nordstern i 2020-2023. Bygningen er certificeret med DGNB Sølv.