Højhus med kontorer på Sydhavnen i Aarhus skyder nu i vejret

Højhuset på Sydhavnen i Aarhus bliver 26 etager højt, og Kromann Reumert, Niras og AART Architects får blandt andet kontorer i bygningen.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Sydhavnen i Aarhus var i weekenden centrum for en landet største støbeopgaver til dato, da A. Enggaard støbte fundamentet til et højhus med kontorer fordelt på 26 etager.

Fredag eftermiddag satte entreprenør- og byudviklingsvirksomheden gang i støbningen af fundamentet til kontorbyggeriet. Efter 23 timer og 430 lastbillæs mellem Sydhavnen i Aarhus og Unicon’s betonværker i Risskov, Skejby og Horsens havde 100 mand fået fundamentet på plads, oplyser A. Enggaard i en pressemeddelelse.

Støbeprojektet hører ifølge A. Enggaard til blandt de største i Danmark til dato og fundamentet udgøres blandt andet af hele 4.000 kubikmeter beton.

– Det var en fornøjelse at se et så stort og omfattende projekt med så mange gode folk involveret fordelt på både byggeplads, i betonbilerne og på betonværkerne udspille sig. Der skal lyde en kæmpestor ros og tak til alle både medarbejdere og samarbejdspartnere. Nu ser vi frem til, at bygningen rejser sig og ikke mindst til at se den tage imod sine nye erhvervslejere, udtaler salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard fra A. Enggaard i meddelelsen.

Sydhavnskvarteret nord for Jægersgårdsgade udvikles frem mod 2026, og det 26 etager høje kontortårn ventes at stå klar til indflytning i 2025. Allerede nu har de første lejere, herunder Kromann Reumert, Nira og AART Architects, besluttet at etablere sig i det nye kontortårn, og interessen for tårnets øvrige kvadratmeter er stor, siger Peter Thorsgaard.

– Der er endnu lang tid til indflytning, men vi mærker dag for dag øget interesse for Sydhavnskvarteret generelt og for vores kontorlejemål i højhuset specifikt. I højhuset har vi ledige lejemål på på 6.-17. sal, der alle får en flot udsigt over Aarhusbugten og Aarhus midtby. Man vil desuden kunne benytte fælles kantine- og mødefaciliteter samt bade- og omklædningsfaciliter.

Samlet skal der opføres 89.000 etagekvadratmeter i Sydhavnskvarteret, hvoraf A. Enggaard i samarbejde med pensionsselskabet PKA er ansvarlig for de 75.000 kvadratmeter. A. Enggaards del indbefatter blandt andet opførelsen af et kontorhøjhus, to hoteller og nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi.

PFA Ejendomme planlægger i området projektet “TRÆ”, der har stort fokus på bæredygtighed og nedbringelse af klimaaftryk. Projektet omfatter et højhus i 20 etager samt to bebyggelser i seks etager med et samlet omfang på 14.300 kvadratmeter. Facaden på højhuset skal efter planen beklædes med genbrugsmaterialer i form af træ, vingetegl og metal.