Koncerndirektør Martin Ravn-Nielsen, HusCompagniet. Foto: PR.
Koncerndirektør Martin Ravn-Nielsen, HusCompagniet. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der har i starten af 2023 været en stigende aktivitet på det danske boligmarked. Det oplever man også hos HusCompagniet, der i dag offentliggør deres resultat for første kvartal 2023. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med en omsætning på 656 millioner kroner og EBITDA før særlige poster på 42 millioner kroner leverer HusCompagniet et regnskab for første kvartal helt i tråd med virksomhedens forventningerne til året, lyder det i meddelelsen.

– Vores resultat for første kvartal afspejler den markante nedgang i markedet, som vi oplevede i 2022 som en reaktion på en ekstraordinær og uforudsigelig tid med lav forbrugertillid, højere renter og høj inflation. Jeg er derfor tilfreds med det finansielle resultat for første kvartal med end EBITDA før særlige poster på 42 millioner kroner. Det er derudover lykkes os at fastholde vores marginer på et tilfredsstillende niveau, hvilket er et fokusområde i vores organisation, udtaler koncerndirektør Martin Ravn-Nielsen.

HusCompagniet har i årets første tre måneder solgt 226 huse over hele landet, oplyses det.

– I årets første tre måneder er aktiviteten på boligmarked forbedret, hvilket har en positiv effekt på vores forretning. Derfor er jeg meget glad for, at vi i starten af 2023 igen oplever en stigning i efterspørgslen efter nybyggeri og salg efter nogle hårde kvartaler med hidtil uset lav markedsaktivitet. Aktiviteten ligger dog stadig under et historisk gennemsnit, og det forventer vi vil være tilfældet året ud som minimum, afslutter Martin Ravn-Nielsen.