AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Køberne tager i stigende grad trappen op for at se på lejlighed. Lejlighederne har fået et forårsløft i handler og salgspriser efter længere tids prisfald. Det viser nye tal fra Boligsiden og Home.

Lejlighedspriserne på landsplan steg med 0,6 procent på landsplan fra februar til marts, mens tal fra ejendomsmæglerkæden Home viser, at der var 6 procent flere fremvisninger og 7 procent flere handler.

De positive tendenser kommer især efter nye takter på landets største marked for lejligheder i hovedstadsområdet.

Markedsindekset fra Boligsiden viser, at priserne i København steg med 0,7 procent i marts 2023, mens de på Frederiksberg steg med 0,3 procent.

– Det er et lille, men vigtigt skridt frem – og det kommer efter flere fremvisninger og flere handler. Køberne har hele tiden haft kig på lejlighederne – det viser vores køberbarometer – men de har holdt sig tilbage, men nu ser det ud til, at flere tager skridtet og gør noget ved planerne,” siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

Han peger på, at der – trods fremgangen – fortsat er færre lejlighedshandler sammenlignet med tiden fra 2015-2019 inden Corona.

Homes ejendomsmæglere i hovedstaden havde 7,2 procent flere fremvisninger den seneste måned, og antallet af solgte lejligheder steg med 9,1 procent.

Ejendomsmægler Michael Hammerbak, der har Home-butikker på Vesterbro, Christianshavn/City og i Carlsbergbyen, mærker en tydelig forandring i foråret.

– Der er pludselig fuld damp på alle kedler, og vi oplever lige pt. et opsving i salget. Vi glæder os, men vi er også ydmyge – for vi ved jo ret beset ikke, om det blot er en ketchup-effekt efter et sløvt efterår og tidlig vinter, hvor der har været noget opsparet køberpotentiale, fortæller indehaver Michael Hammerbak.

Hvad koster en lejlighed i København og på Frederiksberg?

Trods de spæde tegn på, at markedet for ejerlejligheder i hovedstaden er ved at genvinde formen, er priserne faldet ganske markant over det seneste år.

En lejlighed på 85 kvadratmeter i København koster lige knap 4 millioner kroner nu efter et fald på knap 500.000 kroner gennem det seneste år. I marts 2022 skulle man således af med næsten 4,5 millioner kroner for en tilsvarende lejlighed.

På Frederiksberg er en lejlighed på 85 kvadratmeter blevet over 675.000 kroner billigere. I marts 2022 kostede den knap 5 millioner kroner, mens den nu koster 4,32 millioner kroner.

Dyreste og billigste lejlighed i København

Den aktuelt dyreste lejlighed i Københavns Kommune er en lejlighed på 1. etage på Stockholmsgade 57 på Østerbro. Den 362 kvadratmeter store lejlighed blev for en måned siden sat til salg for 34 millioner kroner hos ejendomsmægler Ivan Eltoft Nielsen.

Den billigste lejlighed i Københavns Kommune ligger i Brønshøj. Lejligheden på Frederikssundsvej 346 blev for en måned siden sat til salg for blot 550.000 kroner. Men så er den også blot 35 kvadratmeter stor. Lejligheden er til salg hos EDC.

Seneste blev den handlet for 400.000 kroner i juni 2021, så prisen har fået et nøk opad siden da.

Dyreste og billigste lejlighed på Frederiksberg

Den dyreste lejlighed på Frederiksberg ligger på 4. etage på Frederiksberg Alle 26. Den 314 kvadratmeter store lejlighed blev sat til salg hos mæglerbutikken &Living for 35 millioner kroner i september 2022, og var dengang Danmarks dyreste lejlighed.

I januar 2023 blev den dog sat ned til 32 millioner kroner, og i februar blev den taget af markedet, inden den i marts dukkede op igen med en pris på 30 millioner kroner. Det er den aktuelle pris for lejligheden, der nu er til salg hos Ejendomsmægler Marco.

Den aktuelt billigste “lejlighed” på Frederiksberg ligger i kælderen i en ejendom på C.F. Richs Vej 124. Den er 53 kvadratmeter stor og blev for 22 dage siden sat til salg hos RobinHus for 300.000 kroner.

Ejendomsmægleren betegner lejligheden som ideel, hvis man mangler plads til opbevaring eller har brug for et hobbyrum.

“Sælger har fået godkendelse fra foreningen til at etablere badeværelse og der er trukket vand ind”, oplyses det dog i salgsopstillingen.

Den billigste “rigtige lejlighed” på Frederiksberg koster knap og nap 1,9 millioner kroner. Den ligger i stueetagen på Holger Danskes Vej 30 og blev for blot 3 dage siden sat til salg hos EDC. Den lave pris skal blandt andet ses i lyset af, at lejligheden blot er 34 kvadratmeter stor.