Industriens Pension og entreprenøren Skjøde bygger 89 lejligheder i Gartnerbyen i Odense. Visualisering: Arkitema.
Industriens Pension og entreprenøren Skjøde bygger 89 lejligheder i Gartnerbyen i Odense. Visualisering: Arkitema.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Byggetilladelsen er på plads, og Industriens Pension og entreprenørvirksomheden Skjøde stikker den 5. maj spaden i jorden til byggeriet af 89 lejligheder i Gartnerbyen i Odense, skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

Industriens Pension investerer et trecifret millionbeløb i boligprojektet, der ligger to kilometer vest for Odense centrum. Det bliver et af de sidste projekter i den nye bydel, som i alt kommer til at rumme knap 2.000 boliger. Det samlede nye byområde omfatter dermed det største ejendomsbyggeri i det centrale Odense.

Industriens Pensions nye boligprojekt Pension får navnet “Trekløveren” og kommer til at bestå af tre punkthuse. Ejendommene skal efter planen certificeres til DGNB Guld.

– Beliggenheden tæt på centrum og i grønne omgivelser er meget attraktiv. Odense er inde i en spændende udvikling, og vi vil gerne udbygge vores tilstedeværelse i byen, udtaler ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen, i meddelelsen.

Grønne gårdmiljøer og små butikker

De 89 nye boliger indrettes med lyse materialer, og alle boligerne får enten  terrasser eller altaner. Der bliver grønne gårdmiljøer mellem punkthusene i den nye bydel, der som helhed er karakteriseret ved grønne åndehuller og en kombination af erhverv og boliger.

Entreprenørvirksomheden Skjøde er totalentreprenør på det nye byggeri, mens Arkitema Architects har stået for arkitekturen.

– Vi er hos Skjøde glade for at kunne byde Industriens Pension velkommen i Gartnerbyen. Byggeriet realiseres nu efter et grundigt forarbejde og ønsket om at skabe de bedst mulige boliger til Industriens Pensions kommende lejere. Jeg er overbevist om, at det vil blive et rigtig godt sted at bo, siger Allan Nielsen, administrerende direktør i Skjøde.

De 89 nye boliger forventes at stå klar i løbet af 2023. Hele Gartnerbyen forventes at være færdigudbygget i 2024.

Om Gartnerbyen og Trekløveren

• Industriens Pension investerer et trecifret millionbeløb i boligprojektet Trekløveren, der består af tre punkthuse med 89 boliger centralt i Odense.
• Der er første spadestik til byggeriet af Trekløveren torsdag den 5. maj 2022.
• De 89 boliger får et samlet bygningsareal på 6.432 kvadratmeter
• De nye boliger forventes bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld.
• Trekløveren er en del af det nye store byområde Gartnerbyen, der er en ny grøn bydel i Odense.
• Gartnerbyen ligger 2 kilometer vest for Odense centrum på en grund, hvor blomstergrossisten Gasa tidligere har handlet med blomster og planter.
• Gartnerbyen kommer samlet til at bestå af cirka 1.950 ejer- og lejeboliger til unge, familier og ældre med tilhørende grønne områder og et butikstorv.