Industriens Pension sælger ejendom på Knud Højgaards Vej i Søborg til Niam. Foto: PR.
Industriens Pension sælger ejendom på Knud Højgaards Vej i Søborg til Niam. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Industriens Pension sælger en cirka 7.300 kvadratmeter stor kontorejendom i Gladsaxe Erhvervsby i Søborg til svenske Niam for 130 millioner kroner.

Det oplyser pensionskassen i en pressemeddelelse.

Ejendommen på Knud Højgaards Vej 1 blev i sin tid opført som det danske hovedsæde for Canon, som frem til 2022 havde adresse i bygningen. Derefter rykkede Novo Nordisk ind som lejer. Industriens Pension har ejet ejendommen siden 2017.

– Kontorejendommen har været et godt bekendtskab for vores ejendomsportefølje, og den har bidraget positivt til medlemmernes pensionsopsparing i form af et solidt afkast i perioden. Men den falder lidt uden for vores fremadrettede strategi for kontorejendomme, hvor fokus i høj grad er på kontorejendomme med central beliggenhed i henholdsvis København og Aarhus. Så jeg er meget glad for den indgåede aftale og ønsker Niam tillykke med nyerhvervelsen, udtaler Søren Tang Kristensen, ejendomschef i Industriens Pension.

Læs også: Ny bydel med over 400 boliger i Gladsaxe rykker nærmere

Industriens Pension har over en årrække gradvist øget investeringerne i danske ejendomme. Pensionskassen investerer både i erhvervsejendomme, boligejendomme og udviklingsprojekter.

Når det gælder erhvervsejendomme, er strategien centreret om kontorejendomme på centrale beliggenheder i København og Aarhus. Det er i det strategiske lys, at man skal se salget af kontorejendommen til Niam på Knud Højgaards Vej 1 i Søborg, skriver pensionsselskabet.

– Vi tror på, at virksomheder fortsat vil efterspørge kontorplads af kvalitet nær København. Pendling til og fra Knud Højgaards Vej 1 bliver endnu mere effektivt næste år, når Københavns nye letbane åbner med en ny station i nærheden og dermed forbedrer forbindelsen yderligere til resten af Storkøbenhavn, siger Jacob de Lichtenberg, landechef i Niam Danmark.

Advokatselskabet Accura, erhvervsmæglerne Cushman & Wakefield | Red og ingeniørvirksomheden Niras har rådgivet Industriens Pension i salgsprocessen.

Industriens Pensions danske ejendomsportefølje har aktuelt en værdi af cirka 7 milliarder kroner og består af bolig- og kontorejendomme.

Derudover arbejdes der på en række udviklingsprojekter, hvor der forventes investeret 2-3 milliarder kroner over de kommende år.

Industriens Pension har desuden udenlandske ejendomme i Europa og USA for 4,3 milliarder kroner.