Jesper Pagh bliver stadsarkitekt i Horsens

Han har tidligere været direktør i Akademisk Arkitektforening og senest været ansat af Rødovre Kommune. Nu skal Jesper Pagh være stadsarkitekt i Horsens.

Den 1. januar 2023 tiltræder 45-årige Jesper Pagh som stadsarkitekt og chef for Plan, Byg og Erhverv i Horsens Kommune. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Jesper Pagh kommer til den østjyske vækstkommune fra en stilling som stadsarkitekt og byudviklingschef i Rødovre Kommune. Her har han siden 2021 har arbejdet med byudviklingsprojekter og arkitekturpolitik. Tidligere har han været ansat som direktør i Akademisk Arkitektforening, og han er derfor et velkendt navn i branchen.

– Jeg kommer fra en stilling, hvor stadsarkitekten – som nu også snart i Horsens – er chef for Planafdelingen samt Byggesags- og Erhvervsafdelingen. Det er i mine øjne et ideelt udgangspunkt for at sikre kvalitet og sammenhæng fra den langsigtede strategiske udvikling over konkrete planer og projekter til den daglige sagsbehandling og realisering – og ikke mindst et trygt og godt, fagligt stærkt arbejdsmiljø, udtaler Jesper Pagh i pressemeddelelsen.

Jesper Pagh er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 2002. Han har desuden en ph.d. i byudvikling fra RUC.

– Jesper Pagh har en dyb faglig indsigt og en velfunderet ledelseserfaring. Med sin erfaring med rollen som stadsarkitekt er han vant til at se de store linjer i byudviklingen og være i faglig dialog med bygherrer, rådgivere og investorer. Med fokus på erhvervsvenlighed kommer han til at indgå i vores fælles og fortsatte arbejde for at sikre de bedste rammevilkår for erhvervslivet i vores stadigt voksende kommune, udtaler direktør i Teknik og Miljø i Horsens Kommune Bjarke Butt Eriksen.

Horsens Kommune er en af landets hurtigst voksende kommuner. Gennem de seneste 10 år er kommunen ifølge tal fra Danmarks Statistik hvert år gennemsnitligt vokset med næsten 1.100 indbyggere. Alene i de første tre kvartaler af 2022 er kommunen vokset med hele 1.750 indbyggere, så der nu bor over 96.000 borgere i kommunen.

Bjarke Butt Eriksen påpeger i den kontekst vigtigheden i, at kommunen bevarer overblikket og tænker rumligt i planlægningen. Den nye stadsarkitekt og chef for Plan, Byg og Erhverv skal være med til at sikre og fastholde, at kommunens vækst går hånd i hånd med en moderne byudvikling og er i tråd med kommunens vedtagne arkitekturpolitik, lyder det således.

Nordhavnen, Nørrestrand og Bygholm Bakker i Horsens er eksempler på nogle af de store aktuelle byudviklingsprojekter, og nye er på vej som for eksempel Åkvarteret.

Privat skal Jesper Pagh bruge sin juleferie på at pakke op og ned, da han flytter fra Lejre til det østjyske. Fra årsskiftet kommer han til at have sin daglige gang på rådhuset i Horsens.