Jorcks Passage er blevet renoveret

De bevaringsværdige bygninger er blevet renoveret med henblik på at omdanne kontorer til en ny, fælles bistro for lejere i Jorcks Passage.  

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I tæt samarbejde med hovedentreprenøren Deko og DesignGroup Architects har Afry leveret konstruktionsteknisk- og brandteknisk rådgivning samt ekspertise inden for VVS og el til Jorcks Ejendomsselskab i forbindelse med renoveringen af Jorcks Passage.

Det oplyser ingeniørvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Der har været mange udfordringer undervejs, og der er ufatteligt mange regler, der skal overholdes i sådan et projekt. Men der er fundet gode løsninger på alle udfordringerne, fordi alle har bidraget hertil, udtaler Bjarke Bendix Cloos, direktør i Jorcks Ejendomsselskab.

– Jorcks Passage er en af vores ældste og smukkeste ejendomme i porteføljen, som er bygget af Reinholdt W. Jorck, der har lagt navn til både passagen og vores ejendomsselskab, forklarer han.

Med et samlet renoveringsbudget på 10 millioner kroner er projektet langt fra det største og dyreste, Afry har været involveret i. På grund af bygningens særlige historie har opgaven til gengæld været forbundet med stor prestige for rådgiverne.

– Det har været helt afgørende for Jorcks Ejendomme at bevare bygningernes ånd og æstetiske udtryk, og det kan være ret udfordrende at integrere moderne installationer i historiske bygninger, da de sjældent er usynlige, udtaler Hans Blinkilde, Market Area Manager for Buildings Consultancy i Afry.

– Når det kommer til brand, ændrede konstruktioner, ventilation, el og VVS i historiske bygninger kræver det en forståelse for, hvordan moderne installationer og sikkerhedsstandarder kan forenes med ældre og til tider skrøbelige konstruktioner, forklarer han.

Alle parter blev involveret allerede fra projektets start, og det har ifølge Afry været afgørende for at udarbejde skræddersyede løsninger, der både harmonerer med bygningens historiske kontekst og opfylder moderne standarder for funktionalitet og sikkerhed.