Kim Johansen, regionsdirektør for Boligkontoret Danmark i vest. Foto: PR.
Kim Johansen, regionsdirektør for Boligkontoret Danmark i vest. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Tidligere forvaltningsdirektør Lars Lehmann overtager den 1. august 2022 posten som administrerende direktør hos Boligkontoret Danmark fra Michael Demsitz, som går på pension. I den forbindelsen udvides direktonsgruppen med to regionsdirektører. Det skriver den den almene boligorganisation, som administrerer 60 almene boligselskaber rundt omkring i landet, i en pressemeddelelse.

Tidligere forretningsfører Kim Johansen for Boligkontoret Danmarks afdelingskontor på Fyn tiltræder en stilling som regionsdirektør for boligselskaberne på Fyn og Lolland-Falster samt i Jylland, mens tidligere forretningsfører for afdelingskontoret Allerød/Hillerød Tonny Bjørn bliver regionsdirektør for den østlige del, skriver Boligkontoret Danmark.

– Udnævnelsen af to regionsdirektører skal være med til at styrke den lokale forankring i Boligkontoret Danmark og sikre det nærvær, der er så vigtigt for både os og vores medlemmer, udtaler administrerende direktør Lars Lehmann om den nye organisering af direktionen.

Boligkontoret Danmark vil med den nye organisering udbygge den lokale tilstedeværelse, oplyses det.

– Som regionsdirektør vil jeg bringe input fra vores afdelingskontorer i den vestlige del af landet med ind i direktionslokalet. Samtidig får vi mulighed for et endnu bedre samarbejde med vores hovedkontor på Havneholmen i København med større fokus på tværgående opgaveløsninger, og det vil forhåbentlig styrke den kollegiale sparring i hverdagen, udtaler Kim Johansen.

Kim Johansen skal i første omgang fokusere på at styrke samarbejdet med afdelingskontorene i vest for derigennem at kunne fokusere på løsning af de mest væsentlige opgaver og problemstillinger i den daglige drift og i de basisydelser, Boligkontoret Danmark leverer.

– Det gælder både internt i administrationen, men også i samarbejdet med boligselskaberne, slutter han.

Om Kim Johansen

Født i 1965 og uddannet inden for handel og kontor med efteruddannelse i regnskab og ledelse. Han begyndte sin karriere i den almene boligsektor som driftschef i Bogense Boligforening og har siden 2017 fungeret som forretningsfører for Boligkontoret Danmarks afdelingskontor på Fyn.

Derudover har Kim Johansen igennem 20 år siddet i kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune, heraf otte år som formand for Teknik- og Miljøudvalget, otte år som formand for Arbejdsmarkedsudvalget og de sidste 12 år som gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe. Han valgte ikke at genopstille ved valget i 2021 for at opstille til Region Syddanmark. Her arbejder han med regional udvikling og det dansk-tyske samarbejde, herunder kultur, transport og kollektiv trafik, og er ligeledes næstformand i regionsgruppen.

Kim Johansen har desuden siddet i BL – Danmarks Almene Boligers repræsentantskab i 3. kreds Fyn siden 2020.

Privat er han gift og har to voksne sønner samt en bonusdatter.

Følgende afdelingskontorer vil høre ind under regionsdirektøren i vest:

Afdelingskontor Fyn: 6 boligselskaber, i alt 3.977 boliger – se mere her
Afdelingskontor Sakskøbing: 6 boligselskaber, i alt 2.569 boliger – se mere her
Afdelingskontor Silkeborg: 3 boligselskaber, i alt 2.891 boliger – se mere her
Afdelingskontor Ribe: 10 boligselskaber, i alt 4.222 boliger – se mere her

Kilde: Boligkontoret Danmark.