København reserverer 500 parkeringspladser til erhvervslivet

Et politisk flertal i København har besluttet, at det skal være lettere for erhvervslivet at finde en parkeringsplads i byen.

Teknik- og Miljøforvaltningen er gået i gang med at etablere de første af i alt 500 parkeringspladser, som er reserveret til biler med gule nummerplader. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Hvis man parkerer på pladserne med en almindelig hvid nummerplade eller en såkaldt papegøjeplade, risikerer man en parkeringsafgift, oplyser kommunen.

Erhvervsparkeringspladserne kommer til at ligge over hele byen, men de fleste bliver placeret i centrum af København. 300 af pladserne ligger inden for betalingszonen, og bilisterne skal betale som normalt på pladserne.

– Erhvervsbilisterne skal følge de regler, der i øvrigt gælder for disse pladser. Dvs. at hvis pladsen ligger i en tidsbegrænset zone, så skal man respektere den gældende tidsbegrænsning, og man skal naturligvis betale for at holde på pladsen, ligesom alle andre. Forskellen er blot, at vi med erhvervspladserne giver håndværkere og andre, der har et erhvervsmæssigt ærinde, bedre muligheder for at finde en ledig plads tæt ved deres bestemmelsessted, forklarer enhedschef Jesper Borch fra Teknik- og Miljøforvaltningen i pressemeddelelsen.

Reserveret til biler på gule plader i særlige tidsrum

En del af de nye pladser vil kun være forbeholdt biler på gule plader i tidsrummet mellem klokken 7 og 17 på hverdage, mens bestemmelsen på andre pladser gælder hele døgnet. Hvilke regler der gælder for den enkelte plads, vil fremgå af de skilte der bliver sat op.

Forvaltningen gået i gang med at etablere de første af de 500 pladser i november måned og forventer, at alle pladserne vil være etableret ved udgangen af 2020. Mange af 200 pladser, som er beliggende i rød zone, vil dog være på plads allerede inden førstkommende weekend.