Københavns billigste kollegie
Tåsingegade Kollegiet og KFUM & KFUK’s Kollegium deler titlen som Københavns billigste kollegie.

Mens priserne på en bolig i Københavnsområdet er steget gennem flere år, er prisen på et kollegieværelse kun i beskedent omfang fulgt med. Det viser en undersøgelse blandt de københavnske kollegiers husleje. Ifølge undersøgelsen, der er foretaget af kbh-kollegier.dk, koster et værelse på Københavns billigste kollegie 1.500 kroner om måneden.

– Det er klart, at en huslejestigning ofte rammer hårdere for en studerende på et lille budget. Men sammenlignet med det private boligmarked er det altså, trods visse historier om det modsatte, stadig muligt at finde meget billige studieboliger i København, udtaler Rasmus Berthu Damkjær, stifter af kbh-kollegier.dk i en pressemeddelelse.

Over halvdelen af de 132 kollegier i undersøgelsen, udbyder kollegieboliger med en husleje på maksimalt 3.500 kroner. På Amager findes 15 billige kollegier, mens otte ud af ti kollegier i indre København udbyder kollegieværelser på samme niveau.

På Frederiksberg er der ti kollegier med kollegieboliger med en husleje på maksimalt 3.500 kroner, og i Indre By og Østerbro gælder det henholdsvis otte og syv kollegier.

Københavns billigste kollegie har værelser til 1.500 kroner om måneden

Tåsingegade Kollegiet og KFUM & KFUK’s Kollegium deler titlen som Københavns billigste kollegie. På de to kollegier kan man få værelser til blot 1.500 kroner om måneden baseret på en tal fra marts 2019. Borchs Kollegium tilbyder værelser til 1.638 kroner om måneden.

Markedet over kollegieboliger i København kan være uoverskueligt, men på kbh-kollegier.dk er det let at danne sig et overblik over de tusindvis af boliger på markedet.

Nogle kollegier og studieboliger giver bestemte grupper fortrinsret. Det gælder eksempelvis hvis du bor langt fra din uddannelse. Desuden kan ventelisten være lang, men den kan i nogle tilfælde flytte sig hurtigt.

Nogle kollegier tager imod motiverede ansøgninger i tillæg til blot at benytte ventelister. De motiverede ansøgninger er stedet, hvor du selv kan gøre en forskel. En god motiveret ansøgning kan gøre vejen til et bolig kortere.

Københavns cirka 40 selvstændige kollegier kan give dig en særlig mulighed for at undslippe lange ventelister. De er mindre kendte og modtager derfor ofte færre ansøgninger. De håndterer selv ansøgningen og derfor tildelingen af boliger.

I mange tilfælde kan ventetiden reduceres markant, hvis ansøgningen gribes rigtigt an. Her er den motiverede ansøgning et vigtigt element.

Der er 35 kollegier i København, der modtager motiverede ansøgninger. Se hvordan du griber det an på kbh-kollegier.dk.