Købere af Sygehus Nord får kompensation for forsinket overtagelse

Nordud bliver nu kompenseret for den forsinkede overtagelse af Sygehus Nord som følge af problemerne med sygehusbyggeriet i Aalborg Øst.

I januar 2021 indgik selskabet Nordud aftale med Region Nordjylland om køb af Sygehus Nord midt i Aalborg for 226 millioner kroner med en forventning om, at Region Nordjylland skulle fraflytte ejendommen i begyndelsen af 2023.

Byggeriet af det nye supersygehus i Aalborg Øst er dog ikke forløbet smertefrit. For nu at sige det mildt.

Overtagelsen af sygehusbygningerne midt i Aalborg har derfor lange udsigter, og i april 2023 kunne Nordjyske afsløre, at handlen var i fare for at falde til jorden.

– Hvis du havde købt et hus med en formodet overtagelse om to år, og du så to år senere ikke kan få at vide, hvornår handlen kan blive til noget, så er det vel naturligt, at du begynder at overveje, hvornår du aftaleretligt kan betragte dig som frigjort fra købsaftalen, sagde direktør i Nordud, Kim Jacobsen, dengang til Nordjyske.

Nordud er dog ikke bakket ud af handlen, men Nordjyske har kigget i det seneste årsregnskab fra selskabet, og deraf fremgår det, at Nordud nu kompenseres med 3,125 millioner kroner for den forsinkede overtagelse. Desuden vil Nordud modtage flere penge i 2027.

Ifølge Nordjyske overtager Nordud sygehusbygningerne tidligst den 1. oktober 2026 og senest den 1. april 2027.

Nordud ejes af Søren Enggaard, Kim Jacobsen, Torben Fristrup og familien Colding-Kristensen.

Planen for omdannelsen af sygehusbygningerne til boliger og erhverv blev præsenteret i maj 2022. Planen er udarbejdet af et hold bestående af SLA, Transform, Bertelsen & Scheving, Friis & Moltke og Sweco.