Søren Enggaard står bag byggeriet af kontorprojektet Hatschek Hus på Poul Larsens Vej på Eternitten. Visualisering: Friis & Moltke Architects.
Søren Enggaard står bag byggeriet af kontorprojektet Hatschek Hus på Poul Larsens Vej på Eternitten. Visualisering: Friis & Moltke Architects.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I december 2023 kunne Søren Enggaard melde ud, at Artelia og Friis & Molte Architects er blandt de kommende lejere i kontorbygningen Hatschek Hus, der opføres på Eternitten i Aalborg.

Nu er endnu en lejer på plads, idet Rambøll rykker ind i det kommende flerbrugerhus på hjørnet af Poul Larsens Vej og Sønderbro.

Byggeriet kan derfor sættes i gang, og huset står klar til indflytning den 1. april 2026.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nordicals Aalborg, der står for udlejningerne i ejendommen.

– Det er en stor glæde, at vi nu er kommet så langt, at vi kan melde klart ud, hvornår huset står færdigt, og at byggeriet kan igangsættes, og vi kan få de sidste lejere ind i huset, udtaler administrerende direktør Carsten Enggaard hos Søren Enggaard A/S.

Søren Enggaard får også selv lokaler i bygningen, der er tegnet af Friis & Molte Architects i samarbejde med Rambøll.

Bygningen på Poul Larsens Vej 6 bliver 10.000 kvadratmeter stor og vil rumme lejemål på alt fra 330 kvadratmeter til 3.300 kvadratmeter

– Vi har allerede dialog med flere interesserede lejere, som ønsker at blive en del af kontorhuset – men har heldigvis også stadig plads til flere spændende virksomheder, som kunne tænke sig at blive en del af fællesskabet, udtaler Mattias Manstrup fra Nordicals Aalborg.

I tilknytning til kontorejendommen opføres et parkeringshus med plads til 290 biler. Kontordomicilet bliver certificeret til DGNB Guld.

Huset har fået navnet Hatschek Hus, efter Ludwig Hatschek (1856-1914), som opfandt pressemetoden af bølgeplader, der igennem årtier blev produceret på Eternitten, oplyser Søren Enggaard.

Et andet stort kontorprojekt ved Hobrovej er i øvrigt i støbeskeen.