Kontordomiciler skal bidrage til livet i Nordhavn

Nykredits og AP Pensions nye domiciler i Nordhavn skal med kunst, caféer og et fælleshus bidrage til livet i Københavns nye bydel.

Når Nordhavn er fuldt udviklet vil der være 40.000 beboere og lige så mange arbejdspladser i den nye bydel, som vil rumme omkring 4 millioner kvadratmeter bebyggelse.

I Nykredits nye hovedkvarter på Svanemølleholm i Nordhavn er 2.000 medarbejdere flyttet ind, og til efteråret flytter 700 medarbejdere ind i AP Pension domicil.

Finanskoncernens og pensionskassens hovedkvarterer samles i ét stort kontordomicil, der er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med Niras og landskabsarkitekt Marianne Levinsen.

Ifølge en pressemeddelelse fra By & Havn er ambitionen, at bygningen ikke alene skal være ramme om arbejdspladser i dagtimerne, men også bidrage til livet i Nordhavn uden for kontortid.

– Domicilet skal være en integreret del af det lokalområde, som vi bliver en del af, og det håber vi også bliver oplevelsen hos Nordhavnerne. Derfor tjekker vi ind i Nordhavn med kunst og åbne døre, hvor vi kan. For vi vil gerne give noget tilbage til området, og vi håber naturligvis, at borgerne i området tager godt imod de muligheder, som domicilerne giver til området, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Per Kirkebys værk “Inventory”, med 20 bronzeskulpturer på række, er flyttet med fra Nykredits tidligere hovedkvarter på Kalvebod Fælled og står nu ved kajen.

I stueetagen deles de to hovedkvarterer om en fælles kantine. Tanken er, at den sommetider skal åbne op som folkekøkken i weekenden og om aftenen, skriver By & Havn.

Ved siden af bygningen er Kranparken, der er den første, større, offentlige bypark i Nordhavn godt på vej og forventes at blive færdig hen over vinteren. Domicilet vil have en kaffebar ud til Kranparken, hvor der vil blive serveret kaffe til både ansatte og forbipasserende. Kranparken har fået sit navn efter de gamle kraner, der lossede og lastede fragtskibe.

– Nordhavn er en bydel, hvor man skal kunne trives. Uanset, om du er der for at gå på arbejde, om du er på besøg eller det er her, du bor, så skal der være gode rammer for, at livet kan folde sig ud. På svanemølleholm bliver fællesfunktionerne i kontordomicilet og Kranparken nogle af de vigtige brikker for fællesskaberne og for hverdag, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

MT Højgaard har for knap 1,6 milliarder kroner stået for totalentreprisen på det 57.000 kvadratmeter store domicilbyggeri i Københavns Nordhavn.