AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Et partnerskab bestående af By & Havn, Københavns Kommune, Danmarks Radio, Bellagroup, Bellakvarter, Live Nation, Metroselskabet og Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) er gået sammen om en kunst- og arkitektkonkurrence, som skal resultere i tre byrum. De nye byrum skal medvirke til at skabe byliv i Ørestad. For det mangler den unge bydel, erkender By & Havn i en pressemeddelelse.

Ifølge udviklingsselskabet sættes konkurrencen i gang for at “fremhæve fortællingen om Ørestad som kulturdestination i international klasse ved at løfte ankomsten til de tre steder”.

Arkitekturen skal styrkes og de nuværende byrum skal både skal fungere som oplevelsesrige destinationer for de mange gæster, men også fungere som hverdagsbyrum til daglig, lyder det fra By & Havn.

– Konkurrencens vision er at skabe tre unikke kunstneriske byrum som visuelt og identitetsmæssigt kæder Ørestads spillesteder sammen og leder de mange besøgende igennem både flotte, spændende og ambitiøse byrum af høj æstetisk og arkitektonisk kvalitet, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Tanken er, at kunstnere og arkitekter i samarbejde skal udvikle forslag til de tre byrum.

– Der er ingen tvivl om, at der er et enormt potentiale i området for musiske og kunstneriske oplevelser, men vi har brug for at være ambitiøse, hvis det skal forløses og blive til virkelighed. Derfor håber vi på mange sjove og skæve forslag i konkurrencen, udtaler Christian Folden Lund, administrerende direktør i Bellagroup.

Også hos DR Koncerthuset er der store forventninger til den kommende kunst- og arkitektkonkurrence. Kim Bohr, som er chef for DR Koncerthuset, peger på, at over en million musik- og kulturinteresserede hvert år gæster Ørestad.

– Musikken spiller i Ørestad – men totaloplevelsen mangler. Der er ingen tvivl om, at hvis sanserne allerede vækkes i byrummet på vej til koncert, så får man en langt bedre oplevelse under og efter koncerten. Derfor er det vigtigt, at vi får skabt nogle sammenhængende og æstetisk spændende byrum, udtaler han.

Om arkitektkonkurrencen om byliv i Ørestad

Konkurrencen finansieres af By & Havn, Københavns Kommune og DR. Den filantropiske forening Realdania støtter konkurrencen.

Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC), som er et innovationspartnerskab, der samler Ørestads aktører på tværs af uddannelsesinstitutioner, startups, offentlige og private virksomheder, er sekretariat for partnerskabet.

Du kan høre mere om konkurrencen og partnerskabet ved UIAs sideevent i DR Koncerthuset klokken 7.45 torsdag morgen.

Her kan man tilmelde sig.

Kilde: By & Havn.