I mere end 100 år har Langelinie været en af Københavns mest ikoniske destinationer.
Oprindeligt blev Langelinie anlagt som en del af Københavns Frihavn i slutningen af 1800-tallet. Takket være en lille havfrue er havnestrækningen desuden et udflugtsmål for turister.
I takt med udviklingen er fokus på erhvervslivet ifølge en pressemeddelelse fra Colliers blevet stadig større. I dag præger større kontorejendomme kajen.
Det gælder blandt andet den markante røde bygning, der tidligere husede advokatfirmaet Bech-Bruun, som siden er flyttet til en PFA-ejet bygning i det nye byområde Nordø for enden af Århusgadekvarteret i Nordhavn.
Læs også: PFA sælger ejendom ved Langeliniebro til Jeudan
Det er Colliers, der står for udlejningen af domicilet på Langelinie Allé, og ifølge Christina Lorenzen, erhvervsmægler hos Colliers, gennemgår Langeliniekaj lige nu en udvikling, der er til gavn for de kommende lejere af ejendommen.
– Langelinie er et område, der rummer en helt unik kombination af historie og potentiale. Vi oplever en udvikling, hvor kvalitet, gastronomi og erhvervsliv går hånd i hånd for at skabe et sted, der forener oplevelser med høj funktionalitet for virksomheder, forklarer Christina Lorenzen, der i mange år har fulgt udviklingen af området.
Aktuelt er omfattende udviklingsplaner for området ved at blive sat i søen. I samarbejde med ejendomsejere som By & Havn, PensionDanmark og private investorer er der lagt en strategi, der skal gøre Langelinie til en levende bydel året rundt.
Læs også: Klar til turister og krydstogtskibe: NCC afleverer første etape af Langeliniekaj
Planen inkluderer renovering af kajkanten, byggeri af nye erhvervsdomiciler og etablering af flere rekreative områder, oplyser Colliers. Tanken er, at invitere københavnerne til at få større glæde af havnefronten.
– Vi vil gøre Langelinie til et sted, der samler folk – ikke kun til korte besøg, men også til daglig brug for erhvervslivet. Der er et kæmpe potentiale i at skabe flere offentlige rum og gøre området mere tilgængeligt. Langelinies fremtid handler ikke kun om nye bygninger, men også om de oplevelser, vi kan skabe, udtrykker Christina Lorenzen, der ser Langelinie som et af de vigtigste udviklingsområder for København de kommende år.