Masser af ros til stort boligprojekt i Nørresundby

Planen for et boligprojekt med 150 lejligheder på Stigsborg i Nørresundby er nu vedtaget. Bag projektet står Wagner Ejendomme, mens C.F. Møller Architects har sat stregerne.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Over de kommende år vil Wagner Ejendomme bygge 150 boliger fordelt på 12.750 kvadratmeter i byudviklingsområdet Stigsborg i Nørresundby. Det lokale ejendomsselskab købte i januar 2022 byggefelt B4, der er et af de større byggefelter i første etape af Stigsborg.

– Det kommer til at ligge rigtigt godt ud til selve Stigsparken, sagde rådmand i By og Land, Jan Nymark Thaysen (V) på byrådsmødet, hvor politikerne vedtog lokalplanen for boligprojektet.

– Vi havde en lille drøftelse i Venstres byrådsgruppe om, hvorvidt altanerne var lidt voldsomme. Men der kan jeg jo fortælle, at det er dét, folk gerne vil have i dag. Den der lille altan, hvor der bare kan stå en ølkasse og en sodavandskasse hører fortiden til. Folk vil gerne kunne sidde ude og nyde det gode vejr og måske lige have plads til grillen også, sagde han videre.

Af lokalplanen fremgår det, at boligprojektet vil rumme lejligheder i flere forskellige størrelser.

Der vil blandt andet både være et-værelses lejligheder, der vil være velegnede til studieboliger og fire- og fem-værelses lejligheder, som eksempelvis henvender sig til familier eller par med behov for god plads. Bebyggelsen vil derudover have en stor andel to- og tre-værelses lejligheder. De øverste lejligheder opføres som penthouse-lejligheder i to plan med udsigt via store kviste.

Derudover er det ambitionen, at der i byggeriets største boliger skal være mulighed for at føre liberale erhverv, hvor man eksempelvise kan have erhverv i underetagen og beboelse på 1. salen.

Fart på udviklingen af Stigsborg

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 20 år og resultere i 4.000 boliger. Alene første etape strækker sig over et areal på 330.000 kvadratmeter, og borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen (S), slog på byrådsmødet fast, at der er god fremdrift i udviklingen.

– Det er jo en enestående udvikling, der sker på Stigsborg Havnefront på nuværende tidspunkt. Der er virkelig gang i den, sagde borgmesteren, inden han gav ordet videre til rådmand for Børn og Undervisning, Morten Thiessen (K), med en bemærkning om, at rådmanden fredag den 11. november skal medvirke til at tage det første spadestik til bydelens kommende skole.

Morten Thiessen hev herefter både rosende ord og en opadvendt tommelfinger frem til Wagner Ejendommes boligprojekt, der er tegnet af C.F. Møller Architects.

– Det kan sagtens lade sig gøre at bygge noget, som folk gerne vil have, og som også er pænt. Dette er et fantastisk godt projekt, og thumbs up herfra til den måde at lave byudvikling på, sagde Morten Thiessen.

Bebyggelsen opføres som karrébebyggelse med åbning og i varierende højde fra tre-seks etager og med det klassiske brokvarter som inspirationskilde. Karréen bliverer højest med seks etager mod sydøst mod Stigsparken, mens karréen trapper ned til tre og fire etager på det nordvestlige hjørne.