Mette Kynne Frandsen stopper som direktør i Henning Larsen

Efter 21 år som direktør for arkitektfirmaet Henning Larsen stopper Mette Kynne Frandsen i august og giver stafetten videre til Jacob Kurek.

I 2003 satte Mette Kynne Frandsen sig i direktørstolen hos Henning Larsen, som dengang havde 80 ansatte.

Siden er arkitektfirmaet blevet en global spiller. Henning Larsen har i dag har projekter spredt over seks kontinenter.

Virksomheden opererer fra kontorer fordelt over Danmark, Færøerne, Norge, Sverige, Tyskland, USA, Singapore, Hong Kong og Australien samt mere end 650 ansatte fra over 40 nationaliteter.

Nu er Mette Kynne Frandsen så klar til at give stafetten videre. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Jeg er utrolig stolt over, at vi i dag kan se tilbage på en spændende rejse, hvor vi ikke kun har vækstet forretningen og gjort virksomheden til en global spiller, men også bragt dansk arkitektur og markante signaturprojekter ud til hele verden, udtaler Mette Kynne Frandsen.

I 2020 blev Henning Larsen købt af Rambøll og blev derved en del af Rambøll under eget brand.

– Fremtidens arkitektur skal være problemløsende og udvikles i sammenspil med andre fagligheder og videnskompetencer. Det var netop vores bevæggrund ved at blive en del af Rambøll. De sidste fire år har vi sammen med Rambøll vundet vigtige projekter der har styrket vores fælles globale position, siger Mette Kynne Frandsen.

Hun takker af ved udgangen af august, og Jacob Kurek overtager dermed direktørposten efter Mette Kynne Frandsen den 1. september.

Jacob Kurek begyndte i Henning Larsen som praktikant i 1996 og blev partner i generationsskiftet efter Henning Larsen. I dag er han global markedsdirektør og har ledet mange af Henning Larsens store globale projekter. I 2008 etablerede og ledte Jacob Kurek også Henning Larsens allerførste kontor udenfor Danmark.

– Jacob og jeg har haft et stærkt og meget tæt samarbejde gennem mange år og senest i to-mandsdirektion det sidste år. Med Jacobs internationale erfaring, kombineret med høje faglighed og strategiske kommercielle forståelse, glæder det mig, at Jacob er blevet udpeget som min efterfølger til at forsætte udviklingen af forretningen og den stærke Henning Larsen-designkultur, siger Mette Kynne Frandsen.

Når Mette Kynne Frandsen takker af som direktør for Henning Larsen, vil hun dedikere sin tid til bestyrelsesarbejde. Hun skal således være næstforkvinde i bestyrelsen for den filantropiske forening Realdania.