Den eksisterende logistikfunktion for Regionshospitalet Viborg skal flyttes, da den aktuelt ligger i Søndersøparken inden for byggefeltet til Ny Psykiatri.
Derfor har regionsrådet i Region Midtjylland nu godkendt en anlægsbevilling på 35,7 millioner kroner oven i den projekteringsbevilling på 5 millioner kroner, der i forvejen var givet.
Dermed er projektet sat i gang, skriver regionen i en pressemeddelelse.
Der er gennemført et totalentrepriseudbud, og fundet et vinderprojekt, der både skal sikre effektiv håndtering af affald og linned og samtidig et byggeri, der passer ind i det lokalområde, det skal ligge i.
Læs også: Kommune dropper nyt botilbud til 80 millioner efter modstand fra borgere
– Der er lavet grundige undersøgelser af placering og udformning, og det er et rigtig godt byggeri, vi nu sætter i gang, hvor vi får en topmoderne håndtering af den nok lidt oversete men vigtige logistikopgave, der er en del af at drive et hospital. Men samtidig et byggeri, der er tænkt sammen med lokalområdet, og hvor der er taget hensyn til hospitalets naboer, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).
Masser af grønt
Logistikfunktionen placeres på det, der kaldes “Trekantsgrunden”, som er græsstykket foran den nye hovedindgang på Regionshospitalet Viborg, og når byggeriet er færdigt, ventes der to-fire kørsler i døgnet.
Selve logistikhuset placeres i kælderniveau med det eksisterende akutcenter, hvorfra der så laves en overdækning, så affaldscontainere og affaldskomprimatorer afskærmes. En del af overdækningen laves som parkeringsplads, så det nuværende antal parkeringspladser bevares.
Langs vejene opføres både murstensmure og trævægge, som tilplantes med slyngplanter, ligesom overdækningen bliver grøn med stauder og urter, der fremmer biodiversiteten.
Læs også: Hack Kampmann-bygning risikerer nedrivning
– Det er en vigtig del af projektet, at det tilgodeser bæredygtighed. Både i forhold til korrekt affaldshåndtering og sortering, arbejdsmiljø for medarbejderne og det omliggende miljø. Både i forhold til udseende, støj og grønne områder, siger Anders Kühnau.
Efter gennemført totalentrepriseudbud vil det samlede projekt beløbe sig til 40,7 millioner kroner, hvoraf totalentreprisesummen udgør 33 millioner kroner.
Indledende undersøgelser og udgifter til og med kontraktindgåelse med totalentreprenør udgør 1,9 millioner kroner.
Det resterende beløb på 5,8 millioner kroner omfatter udgifter til bygherreleverancer, projekttilpasninger, projektledelse og uforudsete udgifter.
Med regionrådets godkendelse af anlægsbevillingen, ventes der at kunne skrives kontrakt med totalentreprenøren i oktober 2024. Regionen oplyser ikke, hvem totalentreprenøren er.
Målet er, at den nye logistikfunktion tages i brug i starten af 2026.