Missionshus, mølle og søndagsskole til salg

En mølle i Sindal, en søndagsskole i Nørresundby, et missionshus i Thy og et historisk byhus i København er blandt de specielle boliger til salg lige nu.

Blandt de hundredvis af boliger, der hver dag kommer til salg, er der en gang imellem nogle, der skiller sig ud blandt alle parcelhusene og de toværelses lejligheder.

Det er i høj grad tilfældet med de fem ejendomme, der lige nu er nogle af de mest specielle boliger på markedet.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

I øjeblikket kan du nemlig i Nordjylland erhverve dig en gammel mølle, et missionshus eller en gammel søndagsskole.

Du kan også sætte kursen mod Nordsjælland eller København, hvor der er henholdsvis en højst usædvanlig arkitektvilla og et stykke Danmarkshistorie – i form af et næsten 300 år gammelt byhus – til salg.

Her er nogle af landet mest specielle boliger til salg

Søndagsskole på Garvergade i Nørresundby er sat til salg. Foto: Home Nørresundby.
Søndagsskole på Garvergade i Nørresundby er sat til salg. Foto: Home Nørresundby.

Søndagsskole i Nørresundby

Engang sad der børn på rad og række i søndagsskolen i Nørresundby, som Frelsens Hær byggede i 1911.

Huset er sat til salg hos Home Nørresundby, som oplyser, at ejendommen i 2007 blev renoveret, så den i dag rummer en 240 kvadratmeter stor bolig. I stuen er både loftshøjde og balkon bevaret i det, der engang var en forsamlingssal.

“Ejendommen har helt unikke og uvurderlige detaljer, særligt i den gamle forsamlingssal. Her bliver man den dag i dag, virkelig slået omkuld af historiens vingesus. Ejendommen bør opleves”, skriver mægleren i salgsopstillingen.

Prisen for ejendommen, der ligger på Garvergade 14, lyder på knap 4,5 millioner kroner.

Se boligen her.

Misisonshus i Svankær i Thy er til salg for blot 550.000 kroner. Foto: Nybolig Thy & Thyholm.
Misisonshus i Svankær i Thy er til salg for blot 550.000 kroner. Foto: Nybolig Thy & Thyholm.

Missionshus i Thy

I den lille by Svankær i Thy ligger en bolig, hvis fortid heller ikke ligefrem er skjult: I det tidligere missionshus er prædikestolen nemlig bevaret i stuen og facaden er stadig præget af et kors. Huset er sat til salg hos Nybolig.

“Huset er opført i 1907 og har tidligere været anvendt som missionshus. Huset er igennem årende renoveret / tilbygget – alt med stor respekt for husets sjæl og originalitet. Selve salen med den flotte prædikestol er bevaret og anvendes nu som stor stue med højt til loftet”, skriver mægleren om ejendommen.

Den 150 kvadratmeter store bolig – der både kan bruges som helårs- og feriehus – kan ifølge Boliga.dk blive din for blot 550.000 kroner.

Se boligen her.

Mølle i Sindal er til salg hos Danbolig for 1,8 millioner kroner.
Mølle i Sindal er til salg hos Danbolig for 1,8 millioner kroner.

Mølle i Sindal

Udefra ligner boligen på Møllebakken i den nordjyske stationsby Sindal det, som var dens oprindelige funktion: Nemlig en mølle.

Vingerne er sågar stadig i behold, men indenfor er den blevet lavet om til en moderne bolig på 127 kvadratmeter. Den er nu til salg for knap 1,8 millioner kroner hos Danbolig.

“Nu har I den unikke mulighed at overtage et vartegn i Sindal, nemlig Sindal Mølle, som er blevet totalrenoveret siden 2020, så det nu er en skøn bolig fyldt med potentiale. Den historierige ejendom fra 1872 har fire værelser, to badeværelser, et køkken, et bryggers og en garage, mens I udenfor har et skønt terrassemiljø. Der er desuden gulvvarme i hele stueplan”, skriver Danbolig om ejendommen.

Se boligen her.

Arkitektvilla i Udsholt er sat til salg. Foto: Nybolig Rågeleje.
Arkitektvilla i Udsholt er sat til salg. Foto: Nybolig Rågeleje.

Arkitektvilla i Udsholt

Huset på Enghaven i Udsholt ligner bestemt ikke de andre huse i den nordsjællandske landsby.

60er-villaen blev da også beboet og tegnet af arkitekten Max Louw med inspiration fra spansk stil gengivet i store rum i flere niveauer.

“Boligen er pænt vedligeholdt, men ikke moderniseret i en del år, hvorfor man skal forvente at friske ejendommen op til nutidige standarder efter eget smag”, lyder det i salgsopstillingen fra Nybolig, som har ejendommen til salg for 4,75 millioner kroner.

Villaen er bygget i 1963 og fordeler sine 269 kvadratmeter på seks værelser, skriver Boliga.

Se boligen her.

Admiral Gjeddes Gaard er til salg for 28,5 millioner kroner. Foto: Nybolig København K / City.
Admiral Gjeddes Gaard er til salg for 28,5 millioner kroner. Foto: Nybolig København K / City.

Historisk byhus midt i København

Inde midt i København ligger Admiral Gjeddes Gaard – et af byens ældste mødesteder – som både Holberg, Tom Kristensen og Stauning gæstede. Ejendommen med et boligareal på 357 kvadratmeter er til salg hos Nybolig.

“Admiral Gjeddes Gaard oser af historie og bygningsværket er et kapitel helt for sig”, lyder det i salgsopstillingen fra mægleren.

Det mange hundrede år gamle byhus er fredet og fremstår velbevaret. Du kan købe ejendommen for 28,5 millioner kroner.

Se boligen her.