Visualisering: Moe og Schønherr.
Visualisering: Moe og Schønherr.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Som en del af mobilitetsløsningen for det nye Børne- og ungeunivers på Stigsborg i Nørresundby blev der i november 2021 udbudt en konkurrence om en helhedsplan for strækningen fra Sankt Peders Gade i nord via Torvet til Strandgade i syd.

Strækningen skal blive en af de naturlige ruter at vælge som sikker skolevej mellem Skansevejens skoledistrikt og den nye skole på Stigsborg. Der skal skabes en bedre sammenhæng mellem Nørresundby Midtby og havnefronten, og Torvet skal styrkes som Nørresundbys centrum, og blive en attraktiv og grøn destination med gode rammer for byliv og handel, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

– Med en visionær plan vil der altid være ting, som skal justeres, så nu trækker vi i arbejdstøjet i forhold til den videre tilpasning og bearbejdning, og her skal vi blandt andet i dialog med relevante interessenter. En anden ramme, der skal afklares, er den økonomiske, da den er afgørende for, hvor ambitiøse vi kan være, udtaler rådmand i By og Land, Jan Nymark Thaysen (V).

– Intentionen er, at projektet skal være gennemført ved åbningen af det nye Børne- og Ungeunivers på Stigsborg Havnefront i begyndelsen af 2025, og jeg ser frem til et rigtig flot resultat, der vil skabe liv og mindeværdige oplevelser på Nørresundby Torv, udtaler rådmanden.

Visualisering: Moe og Schønherr.
Visualisering: Moe og Schønherr.

Rådmanden suppleres af næstformanden i By- og Landskabsudvalget Lisbeth Lauritsen, der ligesom Jan Nymark Thaysen var en del af bedømmelseskomitéen.

– Det var ikke nogen helt nem beslutning, for vi fik tre rigtig gode forslag, som vi i dommerkomitéen skulle vælge imellem. Som jeg ser det, så tilfører det her projekt udover en sikker skolevej også mere grønt, mere oplevelsesværdi og bedre rammer for handel og byliv omkring Nørresundby Torv. Det trænger vi til, og jeg glæder jeg mig til at se idéerne realiseret, udtaler Lisbeth Lauritsen.