Naturpark Amager åbnes mod vandet. Foto, tekst og illustration: Københavns Kommune.
Naturpark Amager åbnes mod vandet. Foto, tekst og illustration: Københavns Kommune.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Naturpark Amager på det vestlige og sydlige Amager er ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Kommune hjemsted for et rigt dyre- og planteliv.

Langs med fælleden løber Københavns havn, sluseløbet og Kalveboderne, og nu bindes vandet og landet tættere sammen, skriver kommunen.

En række nye tiltag og faciliteter er klar til at tage imod københavnere. Der er blandt andet blevet etableret en ny badezone ved Byskoven, hvor der også er et nyt madpakkehus, og både nord og syd for slusen er der adgang til vandet via nye flydebroer og trædæk.

Derudover er der nord for slusen skabt et nyt udkigspunkt, aktivitetsbaner og en pavillon, hvor der er mulighed for at undervise i naturen og livet over og under vandet. Det hele blev indviet den 8. juni.

– Vi skal gøre byens natur tilgængelig for flere. Det gælder både den del, der findes på land, og det, som findes langs med eller under vandet. Kun ved at komme i naturen og høre og lære om den får vi udbredt forståelsen af, hvor vigtig den er for København og for os alle sammen. De nye tilbud er både vigtige og spændende og kan bidrage til leg og læring om den blå natur i København, udtaler teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL),

Både ved badezonen ved Byskoven og ved det nye læringsmiljø nord for havneslusen er der etableret nye toiletter. Alle faciliteterne ligger i naturparken og langs Amager Fælled og Havneringen og er oplagte udflugtsmål for københavnerne. De kan også benyttes af skoler og institutioner, understreger kommunen.

De nye tilbud og faciliteter er blevet opført for 26 millioner kroner med støtte fra Nordea-fonden, Lokale- og Anlægsfonden og Friluftsrådets udlodningsmidler til Friluftsliv. Partnerskabet bag Naturparken består af Naturstyrelsen, Københavns Kommune, Tårnby Kommune, Dragør Kommune og By & Havn.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling