NCC afleverer Danmarks største træbyggeri

Bygningsstyrelsen har investeret 800 millioner kroner i det 31.000 kvadratmeter store træbyggeri, som totalentreprenøren nu har afleveret.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

For 645 millioner kroner har NCC stået for byggeriet af WoodHub på Lerchesgade 35 i Odense for Bygningsstyrelsen.

Nu har totalentreprenøren afleveret projektet, der er tegnet af C.F. Møller Architects i samarbejde med Nord Architects og Artelia, mens Sweco har været bygherrerådgiver.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

WoodHub er bygget med træ som det bærende materiale i stedet for beton og stål, og dermed har bygherren sendt et signal til branchen, lyder det fra Lars Ørvad Nielsen, direktør i NCC Building Vest under NCC Building Nordics.

– Bygningsstyrelsen har med kontorknudepunktet, herunder særligt kravet om, at de bærende konstruktioner skal opføres i træ, turdet gå linen ud, udtaler Lars Ørvad Nielsen.

– De har sendt et stærkt og vigtigt signal til byggebranchen, og det har været et privilegium at være en del af et så visionært projekt. For NCC markerer WoodHub, at vi er lykkedes med at erstatte traditionelle byggematerialer i stål og betontage med bærende konstruktioner i træ.

WoodHub har været tre år undervejs og er en vigtig del af en større strategi, hvor målet er at få mere træ ind i dansk byggeri. Projektet skal vise, at det både kan lade sig gøre og give mening at bygge større kontorhuse i træ – også her i Danmark.

– ABT18-afleveringen af WoodHub er en vigtig milepæl, som vi har set frem til. Som bygherre havde Bygningsstyrelsen en ambition om, at projektet skulle være med til at påvirke byggebranchen, så træ kommer til at spille en større rolle i fremtidens byggeri. Derfor har vi stillet markante krav og sat en høj standardudtaler Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Bygningsstyrelsen har investeret 800 millioner kroner i WoodHub, som omfatter 31.000 kvadratmeter kontor og 5.500 kvadratmeter parkeringskælder til 150 biler og cykelparkering i to niveauer til 384 cykler.

I alt skal bygningen have plads til 1.600 medarbejdere fra henholdvis Miljøstyrelsen, Socialstyrelsen, Skattestyrelsen, Skatteankestyrelsen, Spillemyndigheden, Motorstyrelsen og Danmarks Frie Forskningsfond.

Bygningen er højst i midten, men tilpasser sig de omkringliggende bygninger ved at falde i højden mod kanterne. Facaderne er lavet af genanvendt aluminium i varme, rødbrune nuancer, der passer godt til området.

Inde i bygningen deles statslige arbejdspladser om blandt andet kantine, reception og mødefaciliteter – hvilket sparer plads og giver bedre service til medarbejderne. Stueetagen er åben for borgere, og de udendørs områder er skabt, så de bidrager positivt til bylivet.

Som en del af projektet har man delt erfaringerne offentligt – blandt andet via hjemmesiden www.woodhub.dk og på forskellige konferencer. Og i maj udkommer den sidste udgave af “The WoodHub Journal”, hvor projektet samles op.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling