NCC har nu afleveret første etape af parkeringskælder i Universitetsbyen i Aarhus. Foto: NCC.
NCC har nu afleveret første etape af parkeringskælder i Universitetsbyen i Aarhus. Foto: NCC.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

NCC vandt i sommeren 2021 opgaven med at bygge en parkeringskælder til cirka 140 biler og forlænge to tunnelføringer under Nørrebrogade for i alt 79 millioner kroner.

NCC Beton & Råhus og Hercules Fundering har siden samarbejdet om byggeriet, der udføres i totalentreprise. Ifølge Søren Andersen, områdedirektør, Beton & Råhus Vest, har arbejdet budt på udfordringer. Det fortæller han i en pressemeddelelse.

– Det har været dybt kompliceret, fordi parkeringskælderen ligger inde imellem universitetets nabobygninger, så vi bygger utrolig tæt. Derudover har jordbundsforholdende været meget varierende og derfor også udfordrende at arbejde med, udtaler Søren Andersen.

Bygherre på projektet er Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, dagligt kaldet FEAS, er der et datterselskab af Aarhus Universitets Forskningsfond.

– Der har været et godt og konstruktivt samarbejde på alle niveauer, og NCC har fastholdt en tæt dialog på ledelsesniveauet på bygherremøderne igennem hele forløbet, siger Erik Pagaard Nielsen fra FEAS i meddelelsen.

Anden etape skal etablere indkørselsforhold

På nuværende tidspunkt er der ikke adgang til parkerinskælderen, fordi der ligger et hospitalsvaskeri, hvor indgangen skal være. Når Midt Vask forlader bygningen i løbet af 2023, starter NCC Beton & Råhus og Hercules Fundering samarbejdet op igen på anden etape. På den etape skal der etableres indkørsel til parkeringskælderen og parkeringsforholdene skal apteres og forsynes med installationer, så Aarhus Universitet kan tage parkeringskælderen i brug.

Også denne etape kommer til at være en kompleks opgave. Der skal nemlig bygges op ad eksisterende bygninger, og der skal ske en delvis nedbrydning af den nuværende bygning, inden parkeringskælderen kan færdiggøres. Arbejdet forventes afsluttet i 2024.