Newsec køber svenske Zynka. Fra venstre på fællesfoto: Patrik Attemark, administrerende direktør, Newsec, Petter Bengtsson, administrerende direktør, Zynka og Christoffer Börjesson, Head of Newsec Digital Accelerator, Newsec. Foto: PR.
Newsec køber svenske Zynka. Fra venstre på fællesfoto: Patrik Attemark, administrerende direktør, Newsec, Petter Bengtsson, administrerende direktør, Zynka og Christoffer Börjesson, Head of Newsec Digital Accelerator, Newsec. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Newsec fortsætter sin digitale investering og udvider Newsec Digital Accelerator med købet af den svenske BIM-aktør Zynka. Virksomheden leverer innovative digitale løsninger og bringer ekspertviden inden for hvert trin i ejendomsbranchen, fra projektudvikling til ledelse, skriver Newsec i en pressemeddelelse.

– Dette er det næste spændende skridt i vores digitale initiativ, Newsec Digital Accelerator. Newsec og Zynka supplerer hinanden godt, og sammen skaber vi en brancheførende og komplet løsning, der vil accelerere vores kunders digitale transformation og give ejendomsejere nye muligheder for at forbedre både bæredygtighed, lejertilfredshed og driftsindtægter, udtaler Patrik Attemark, der er administrerende direktør i Newsec.

Newsec har efterhånden mere end 2.400 medarbejdere i de fire forretningsområder Property Asset Management, Advisory, Investment Management og Energy Transition og er Newsec den største aktør i Norden og de baltiske lande.

– Med Newsec som ejer skaber vi en unik position på markedet, hvor Zynka og Newsec går sammen og tilbyder banebrydende digital ekspertise og løsninger til i fællesskab at drive digitaliseringen af bygge- og ejendomsbranchen fremad. Vi supplerer Newsecs i forvejen brede udbud og får en unik adgang til 9.000 ejendomme på alle de markeder, hvor Newsec er til stede, udtaler Petter Bengtsson, administrerende direktør, Zynka.

Newsec har aktiver til en samlet værdi af 506 milliarder kroner under forvaltning fordelt på 50 millioner kvadratmeter. Sammen med Zynka vil Newsec nu styrke sine ydelser yderligere inden for rådgivning, projektledelse og værktøjer til det digitale byggeri, fremgår det.

Købet giver blandt andet Newsec mulighed for et tilbyde sine kunder en digital fremstilling af deres ejendomstegninger med mulighed for eksempelvis scanning af overflader, der skal validere målinger, datarepræsentation samt et digitalt tegningsarkiv.

– Gennem opkøbet af Zynka tilføjer Newsec solid ekspertise inden for BIM, GIS og digitale simuleringer til at skabe og administrere digitale bygninger. Vi gør ejendomsejere i stand til at blive mere datadrevne og starte deres digitaliseringsrejse allerede i dag. Med en digital repræsentation af bygningen visualiseres information, og ejendommens ejer får adgang til indsigt om for eksempel overfladeanvendelse og indeklima, forklarer Christoffer Börjesson, Head of Newsec Digital Accelerator, Newsec.