Nordic Crane får ny direktør og bestyrelsesformand

Nordic Crane trådte i 2022 ind på det danske marked. Med en ekspansiv vækst og positiv udvikling de seneste år gennemfører krankoncernen nu flere strategiske organisationsændringer for at ruste virksomheden til yderligere vækst i Norden.

2022 bød på flere milepæle for Nordens største kranvirksomhed, Nordic Crane, men helt særligt var virksomhedens første skridt ind på dansk marked med opkøbet af 70 procent af danske Kran-Kompagniet. Den rejse fortsætter krankoncernen på ind i 2023 og styrker nu organisationen yderligere.

Fra den 15. februar tiltræder Morten-Heli Hansen som ny administrerende direktør i Nordic Crane, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Morten-Heli Hansen er uddannet økonom fra Copenhagen Business School og har de seneste 12 år haft en lang karriere i koncernen som leder af Nordic Crane i Sverige. Nu udvides hans rolle fra at være direktør for den svenske forretning til hele Norden.

Administrerende direktør for Kynningsrud-gruppen og bestyrelsesformand hos Nordic Crane, Pål Kynningsrud. Foto: PR.
Administrerende direktør for Kynningsrud-gruppen og bestyrelsesformand hos Nordic Crane, Pål Kynningsrud. Foto: PR.

Derudover tiltræder administrerende direktør for Kynningsrud-gruppen og tredje generation af Kynningsrud-familien, Pål Kynningsrud, som bestyrelsesformand for Nordic Crane.

Nordic Crane er en del af Kynningsrud-gruppen, som har hovedkontor i Halden, Norge, og har i dag aktiviteter inden for forretningsområderne kran, ejendom, byggeri og boligudvikling.

Harald Kynningsrud, der overtog forretningen i 1970 fra sin far, Bjarne Kynningsrud, giver dermed posten som bestyrelsesformand videre, men fortsætter i bestyrelsen for Nordic Crane som bestyrelsesmedlem.

– Udnævnelserne skærper Nordic Cranes engagement i branchen og styrker markedspositionen i Norden. For os er det vigtigt altid at være på forkant med udviklingen, og vi stræber altid mod at kunne tilbyde vores kunder de bedste løsninger gennem kompetente medarbejdere og miljøvenlige maskiner, siger Pål Kynningsrud.

Paul Karlsen, afdelingsleder i Heavy Lift-afdelingen i Nordic Crane. Foto: PR.
Paul Karlsen, afdelingsleder i Heavy Lift-afdelingen i Nordic Crane. Foto: PR.

Yderligere styrker Nordic Crane deres Heavy Lift-afdeling med nyansættelsen af Paul Karlsen som afdelingsleder. Heavy Lift-afdelingen udfører ingeniørarbejde og særligt omfattende opgaver med store larvekraner, avancerede løftesystemer og selvkørende trailere (SPMT).

Nordic Crane, der blev etableret i Norge med historie tilbage fra 1946, har i dag over 350 maskiner og 400 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige.

Danske Kran-Kompagniet solgte i juni 2022 70 procent af virksomheden til Nordic Crane, der dermed blev Nordens største operatør på både det norske, svenske og danske marked.

Om Nordic Crane

Nordic Crane er totalleverandør på løft med mobilkraner og lastbilkraner, specialtransport og specialkraner. Koncernen har en omsætning på cirka 700 millioner kroner, og med 350 kraner og 400 medarbejdere leverer Nordic Crane komplette løsninger fra planlægning til gennemførelse af komplette projekter. Nordic Crane er markedsledere i Norge, Sverige og Danmark og er et helejet datterselskab af Kynningsrud

Kilde: Nordic Crane.