Norsyn køber Edvars Arkitekter. De to virksomheder har et årelangt samarbejde bag sig og står blandt andet bag projektet
Norsyn køber Edvars Arkitekter. De to virksomheder har et årelangt samarbejde bag sig og står blandt andet bag projektet "Kystliv" i Holbæk. Visualisering: Edvards Arkitekter.

Norsyn skiftede i 2023 navn fra tidligere at have heddet Damgaard Rådgivende Ingeniører. Ingeniør- og arkitektvirksomheden har fordoblet antallet af medarbejdere over de seneste to år, og nu vokser virksomheden yderligere med opkøbet af Edvars Arkitekter.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Det ligger dybt i vores DNA at skabe projekter gennem tværfaglighed, hvor arkitekter og ingeniører arbejder side om side, udtaler Per Mejer Johansen, partner og arkitekt hos Norsyn.

– Opkøbet af Edvars Arkitekter er et naturligt skridt for at styrke vores tværfaglighed og bekræfter dermed også vores dedikation til at udvikle både vores ekspertise inden for arkitektur samt kernekompetencer inden for byggeri.

Norsyn og Edvars Arkitekter har et årelangt samarbejde bag sig. Det er netop det gode samarbejde, som har skabt grobund for at knytte de to virksomheder helt tæt sammen, lyder det.

– Det er en styrke at gå sammen med et ingeniør- og arkitektfirma. For når arkitekter og ingeniører er forenet i den samme enhed, opstår der en boblende synergi, som giver et styrket resultat, fortæller Birgit Edvars, administrerende direktør og partner i Edvars Arkitekter.

– Vi er et stærkt match, da vi har et fælles fokus på høj funktionalitet og bæredygtig bygningskultur i en æstetisk udformning.

Fra Frederiksberg over Berlin, Flensborg og Nykøbing Sjælland til Holbæk

Edvars Arkitekter havde i 2022 en bruttofortjeneste på godt 1,1 millioner kroner, mens resultatet før skat lød på godt 47.000 kroner.

Jes Edvars grundlagde arkitektvirksomheden på Frederiksberg i 1980. Tegnestuen havde base i Berlin og Flensborg fra 1993-2010. I 2010 flyttede tegnestuen tilbage til Danmark  først med base i Nykøbing Sjælland og siden 2016 i Holbæk.

Gennem de sidste mange år har Jes Edvars drevet forretningen sammen med Birgit Edvars i partnerskab og i 2021 indgik Karl Törnfeldt som partner i Edvars Arkitekter.

Norsyn og Edvars Arkitekter har fysiske hovedsæder i henholdsvis Roskilde og Holbæk, hvor begge virksomheder også er stærkt forankrede i lokalsamfundet – et lokalt kendskab, som man ønsker at bibeholde i opkøbet.

Edvars Arkitekter har fortsat kontor i Holbæk, og alle medarbejdere i firmaet fortsætter i sammenlægning med Norsyn.

Per Mejer Johansen og Peter Tallov Søgaard, som er partnere i Norsyn har det delte ansvar for Norsyns byggeafdeling, hvor Edvars Arkitekter bliver integreret den 1. juni.

Særligt fjernvarme er på agendaen

Udover at Norsyn beskæftiger sig med byggeri og arkitektur, så er virksomheden også specialister i energi og fjernvarme.

Holbæk er på nuværende tidspunkt Danmarks største by uden fjernvarme, men det lokale forsyningsselskab, Fors, har netop udbudt første etape af etablering af fjernvarme i Holbæk – og denne etape er vundet af Norsyns fjernvarmeafdeling.

Lokalkontoret i Holbæk vil i den sammenhæng bidrage til lokal forankring inden for energi- og fjernvarmeområdet.