Lokalplanen for den 81 hektar store grund mellem jernbanen, Østre Ringvej, Fraugde-Kærby-Vej og Niels Bohrs Allé blev vedtaget i maj.
Nu er en endelig købsaftale mellem Odense Kommune og Novo Nordisk på plads.
Det betyder, at Novo Nordisk nu formelt ejer grunden i Tietgenbyen.
Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.
– Det er en fantastisk nyhed, at købsaftalen nu er endelig, udtaler borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S).
Han har store forventninger til udviklingen i området.
– Det kommer til at skabe tusindvis af nye arbejdspladser og bidrage til et endnu mere attraktivt og dynamisk erhvervsliv i Odense og på Fyn. Min ambition er, at Tietgenbyen skal udvikles til et endnu større og mere attraktivt erhvervsområde – og, at vi frem mod 2035 skal skabe 30.000 nye private arbejdspladser i Odense, – på alle måder en høj barre at sætte – men på dage som i dag, der bliver jeg bekræftet i, at vi kan få store ting til at ske i Odense, udtaler Peter Rahbæk Juel.
Lokalplanen for området giver mulighed for, at Novo Nordisk kan bygge produktionsfabrikker med tilhørende supportfunktioner som lager, transformerstation og parkeringshuse samt kontor, administration og konferencecenter.
Erhvervsbyggeriet vil primært bestå af store bygningsvolumener med lange facader og gavle samt flade tage. Produktionsbygningernes volumener er bestemt af deres funktion.
Der vil være enkelte høje bygninger på op til 24 meter, hvilket blandt andet skyldes metoder, der involverer processer med tyngdekraft i produktionen. Der er behov for pladskrævende produktionsudstyr og tekniske anlæg med høje funktionelle krav. Som udgangspunkt vil det være tekniske anlæg og lagerfunktioner, der fylder i højden og ikke kontorarealer.
Da der er tale om et erhvervsområde til produktion, vil der være bygninger i stor skala.
Bebyggelsens overordnede arkitektur vil fremstå med facader opdelt i en lodret og vandret struktur, som skal medvirke til at nedbryde skalaen på de store bygningsvolumener.
Ifølge lokalplanen vil kan facaderne på de kommende bygninger have varierende grad af åbenhed, med forholdsvis stor åbenhed for kontor- og administrationsbygninger og mere lukkede facader i bygninger med produktion- og lagerfunktion.
Bebyggelsen vil fremstå todelt i sin farveholdning i henholdsvis mørke varme jordfarver i røde, brune eller orange nuance og i lyse farver i form af hvide, grå eller blålige nuancer. Det gælder dog ikke for bygninger, der udelukkende anvendes til forsyning, teknik, lager eller sekundær bebyggelse.