Nu åbner parkeringshus med planter på Nordhavns Plads

Nordhavn har fået nyt parkeringshus, der har plads til 238 biler og er beklædt med 1.240 planter samt redekasser og insekthoteller.

P-hus Nordhavns Plads har plads til 238 biler, og langs bygningens facader vokser 1.240 planter fra 42 forskellige arter.

Mellem planterne er der opsat redekasser og insekthoteller, for at styrke og tiltrække mere dyreliv til området.

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

– P-hus Nordhavns Plads er et godt eksempel på, hvordan et parkeringshus også kan have grønne facader. De nøje udvalgte planter og deres placering er designet til at trives i Nordhavns unikke klima, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro

– Det er et mål for By & Havn, at vi skal reducere vores aftryk på klimaet, samtidig med at vi skaber både grønne og fællesskabsorienterede bykvarterer, der er gode at bo i. Det vil dette projekt i høj grad bidrage til.

Parkeringshuset er indrettet med almindelige parkeringspladser, 16 el-ladepladser, seks handicap parkeringspladser og tre pladser til handicapbusser fordelt på seks forskudte etager.

Det samlede areal er på 8.250 etagemeter. I stueetagen er der afsat 600 kvadratmeter til en udadvendt funktion mod Helsinkigade og cykelstien “Det Grønne Loop”. Det kan være en butik eller restaurant.

Sådan skal parkeringshuset komme til at se ud. Visualisering: 1:1 Landskab.
Sådan skal parkeringshuset komme til at se ud. Visualisering: 1:1 Landskab.

Desuden kommer parkeringshuset til at indeholde en transformerstation, og på taget placeres 40 kvadratmeter solceller over to trappetårne.

Det øvrige tag anvendes til parkeringspladser i det daglige, men kan undertiden også tages i brug af det lokale foreningsliv.

Parkeringshuset af bygget af Jönsson i samarbejde med Malmos Landskaber og 1:1 Landskab. Det er opført af af betonelementer og enkelte in situ støbninger.

Facaderne er udviklet af 1:1 Landskab, og tegnet som en stålkonstruktion, der bærer plantekasser, wirer og net designet specifikt til planternes forskellige egenskaber for at klatre, hænge eller sno sig.