Nu skal åbningen af Østerå gennem Karolinelund indvies. Foto: Aalborg Kommune.
Nu skal åbningen af Østerå gennem Karolinelund indvies. Foto: Aalborg Kommune.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I 2010 besluttede Aalborg Kommune at indstille den kommunale støtte til driften af Tivoli Karolinelund, og forlystelsesparken lukkede. Siden har området gennemgået en stor forvandling med blandt andet åbningen af Østerå, der slynger sig gennem parken.

Nu inviterer Aalborg Kommune til indvielse af åbningen. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Det er en helt utrolig transformation, der er sket i Karolinelund. Projektet med åbningen af Østerå understøtter både rekreative kvaliteter, vandmiljøhensyn og håndtering af de større og større mængder af regnvand, der kommer. Og så er jeg sikker på, at parken bliver en rekreativ perle, som vil være trækplaster og samlingssted for mange aalborgensere. Alt det skal vi fejre, når vi indvier parkens åforløb, udtaler rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen (V).

LÆS OGSÅ: AALBORG KOMMUNE HAR SOLGT STORT AREAL VED JYLLANDSGADE

Ifølge Aalborg Kommune er Åforløbet i parken anlagt med broer, der giver passagemulighed over vandet samt opholdsplatforme, der gør det muligt at komme helt tæt på vandet og følge vandets vej gennem parken ud mod fjorden.

Østerå er også blevet åbnet ved Musikkens Plads, og den åbnes i 2024-2026 gennem Åparken. Her vil den slynge sig forbi Åparkkvarteret, hvor der skal bygges 38.000 kvadratmeter boliger og erhverv. Endeligt skal Østerå åbnes gennem Gabrielområdet i 2025 og 2026.

Tid og sted for indvielse af Østerå gennem Karolinelund

Hvor: Karolinelund, pladsen ved Blok X, Ung Aalborg.
Hvornår: den 28. august klokken 16-17.