Nu skal der bygges rækkehuse på Dalum Papirfabrik

MT Højgaard Property Development oplyser, at 85 procent af de kommende rækkehuse på Dalum Papirfabrik er solgt. Derfor sættes byggeriet nu i gang.

Dalum Papirfabrik lukkede sin produktion i 2012, og i 2017 blev en ny helhedsplan for det gamle fabriksområde vedtaget. Området skulle udvikles til en ny bydel med boliger, og MT Højgaard Property Development er i fuld gang med at realisere planen.

Netto er netop åbnet, og de fleste af områdets lejeboliger er færdige, oplyser entreprenørgigantens udviklingsselskab i en pressemeddelelse. Renoveringen af områdets historiske fælleshus begynder snart, og nu skal der også bygges rækkehuse.

Papirrækkernes første etape omfatter 22 af i alt 63 rækkehuse, der sammen med 20 luksuslejligheder i ”Hollænderhuset” er de eneste ejerboliger i udviklingsområdet. Det er også de sidste boliger, der bygges på Dalum Papirfabrik, skriver MT Højgaard Property Development.

Det er byggeselskabet Paulsen, der skal bygge de 63 rækkehuse samt 20 ejerlejligheder.

Papirrækkerne er tegnet af C.F Møller Architects og de opføres i to plan. Rækkehusene bliver mellem på 90 til 130 kvadratmeter store og udstyres hver især med to badeværelser, stue og alrum. Hertil er boligerne indrettet med en stor altan på anden sal og en terrasse i stueplan.

Nu skal der bygges rækkehuse på Dalum Papirfabrik. Visualisering: C.F. Møller Architects.
Nu skal der bygges rækkehuse på Dalum Papirfabrik. Visualisering: C.F. Møller Architects.

Gang i salget af boliger

MT Højgaard oplyser, at 85 procent af rækkehusene er solgt, og derfor sættes byggeriet nu i gang.

– Det er en stor milepæl for os. Vi havde oprindeligt planlagt, at vi skulle i gang i efteråret sidste år, men grundet markedssituationen valgte vi at udsætte salget. Nu er der heldigvis kommet gang i salget, og vi kan for alvor mærke den positive interesse for Dalum Papirfabrik, siger Frederik Østergaard, projektudviklingsdirektør for MT Højgaard Property Development.

Samtidig med spadestikket på de første 22 rækkehuse sætter Home Albani Torv også gang i salget af anden etape, som består af 25 rækkehuse, som ligger placeret ned til Odense Å. Og interessen for husene er stor, lyder det i meddelelsen.

Vi glæder os til at sætte anden etape til salg. Vi kan mærke, at interessen stiger i takt med, at boligområdet bliver mere udviklet, og vi har allerede flere skrevet op til de næste 25 rækkehuse, udtaler Martin Larsen, der er indehaver fra Home Albani Torv, som står for salget af boligerne på Dalum Papirfabrik.

I forhold til Papirrækkerne og Hollænderhuset vil der i den kommende tid blive afholdt forskellige salgsevents på Papirfabrikken. Dem kan man blandt andet finde via Papirfabrikkens Facebook-side.

Her vil man også snart få et indblik i de unikke New Yorker-inspirerede ejerlejligheder, der skal bygges i Papirfabrikkens industribygning, Hollænderhuset, oplyses det.