Kranparken anlægges på Svanemølleholm i Nordhavn. Illustration: By & Havn.
Kranparken anlægges på Svanemølleholm i Nordhavn. Illustration: By & Havn.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Mandag den 17. februar går arbejdet med at anlægge Kranparken på Svanemølleholm i gang.

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

I anlægsfasen må de nærmeste naboer forvente støj i en periode, men til gengæld kan de se frem til, at Nordhavns første større park på 10.000 kvadratmeter står færdig i december 2025.

I mange år har området, hvor Kranparken nu skal anlægges, været præget af sin industrielle fortid, hvor skibe lossede og lastede materialer til byens udvikling.

Læs også: Arkitektkonkurrence om stor park i Nordhavn er skudt i gang

Visionen for den nye park er, at rå industrihistorie og moderne byliv skal smelte sammen i en grøn bypark, der inviterer til ophold, leg og fællesskab.

– Kranparken bliver et vigtigt nyt mødested for både beboere og besøgende i Nordhavn, udtaler Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn.

– Parken skal danne ramme om fællesskab og aktiviteter i en unik beliggenhed ved vandet. Vi glæder os til at se visionerne for Kranparken blive til virkelighed og udvikle sig til et naturligt samlingspunkt i bydelen.

Læs også: Lokalplan for næste etape af Nordhavn er på vej

Kranparken anlægges på Svanemølleholm, hvor der tidligere blev lastet og losset sand, grus og stenmaterialer. Området er i gang med en større omdannelse til et nyt bykvarter, og parken bliver et centralt element i den udvikling​.

Designet tager afsæt i områdets historie, hvor elementer som kransporets arkitektoniske aftryk og gamle kajkanter indgår i parkens udformning. Et stort, åbent græsareal vil skabe plads til ophold og arrangementer, mens promenader langs havnen og den kommende Roerkanal, giver mulighed for gåture med udsigt til vandet​.

Første del af parken forventes allerede færdig i sensommeren 2025, men beplantning vil først blive afsluttet i december​ for at optimere vækstforholdene.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling