Ny børnehave i udviklingsområde i Aalborg

Ved siden af dagligvarebutikken 365discount i Universitetskvarteret i Aalborg Øst skal der bygges en ny børnehave. Lokalplanen er nu på plads.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der er fuld gang i udviklingen af Universitetskvarteret i Aalborg Øst, og den 27. november 2023 vedtog politikerne i byrådet endeligt lokalplanen for en ny daginstitution i udviklingsområdet.

Lokalplanen giver mulighed for at bygge en ny daginstitution med plads til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn. Den opføres på en grund ud mod Alfred Nobels Vej og lige ved siden af parkeringspladsen for kunderne i dagligvarebutikken 365discount.

– Det er jo altid en glædelig nyhed, når vi skal have indviet eller have sat gang i nogle nye daginstitutioner, for det tyder jo på, at kærligheden trives, og vi bliver flere i vores herlige kommune. Og dette er jo også et udtryk for, at der er mange, der har bosat sig ude i Universitetskvarteret, sagde by- og landskabsrådmand Jan Nymark Rose Thaysen (V) på byrådsmødet.

– Der er et stort behov for, at vi kommer i gang og får dette etableret, påpegede rådmanden, og oplyste, at man har valgte at indskrænke institutionens grundareal fra 9.000 kvadratmeter til 8.300 kvadratmeter.

Lokalplanen giver mulighed for 2.000 kvadratmeter byggeri i op til to etager. Den kommende daginstitution er tegnet af Krogh Arkitektur i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører.

Daginstitutionen opføres i totalentreprise af Arne Andersen Vrå som én samlet bygning, som dog er sammensat af flere forskellige kuber, fremgår det af lokalplanen.

Bebyggelsen bliver primært beklædt med trælameller, “som understreger ambitionen om at sætte naturen og arkitektonisk kvalitet i fokus”.

Daginstitutionen tilstræber desuden certificering til DGNB Guld. Planen er, at børnehaven og vuggestuen står klar til brug i 2025. Daginstitutionen Alfred Nobel er børnehuset døbt.