Ny direktør for Greater Copenhagen

Jan Juul Christensen bliver ny administrerende direktør for Greater Copenhagens sekretariat. Han tiltræder den 1. august 2024.

Greater Copenhagen har fundet afløseren for Tue David Bak, idet Jan Juul Christensen den 1. august 2024. tiltræder stillingen som administrerende direktør for sekretariatet.

Det skriver samarbejdsorganisationen i en pressemeddelelse.

– Jeg glæder mig meget til at starte og til at arbejde for, at Greater Copenhagen bliver en af verdens mest konkurrencedygtige metropolregioner ved at drive en innovativ dagsorden indenfor arbejdsmarked, grøn omstilling og infrastruktur, udtaler Jan Juul Christensen.

Greater Copenhagen er det politiske samarbejde mellem 85 kommuner og fire regioner Sydsverige og Østdanmark.

Organisationen arbejder for at skabe en af verdens mest konkurrencedygtige metropolregioner. Fokus er at påvirke politiske beslutninger inden for arbejdsmarked, infrastruktur og grøn omstilling for at styrke vækst og udvikling i Øresundsregionen.

Det er Greater Copenhagens styregruppe, der har udnævnt Jan Juul Christensen som ny Managing Director. Jan Juul Christensen skal lede arbejdet af Greater Copenhagens sekretariatet.

Jan Juul Christensen kommer senest fra egen virksomhed, hvor han har arbejdet med strategisk rådgivning og politisk interessevaretagelse. Før det var han Senior Vice President Communication & Corporate Responsibility (CCR) i Københavns Lufthavn. Han har også en baggrund i politik som medlem af hovedbestyrelsen for de danske socialdemokrater.

– Som formand for Greater Copenhagen er jeg meget tilfreds med, at vi har udpeget Jan Juul Christensen som vores nye Managing Director. Jan har stor erfaring med politisk arbejde og har en fremtrædende rolle i regionen ikke mindst med sin baggrund fra Københavns Lufthavn. Sammen med Jan Juul Christensen vil vi fortsætte med at skabe vækst og udvikling for hele Sverige og Danmark her i Nordens største arbejdsmarkedsregion, siger Lars Gaardhøj, formand for Greater Copenhagen og formand for Region Hovedstaden.

Også på den svenske side af Øresund ser man frem til at videreudvikle regionen.

– I mine år som formand og næstformand har vi opnået store succeser i det dansk-svenske samarbejde. Nu går vi videre, ikke mindst med infrastrukturspørgsmålene, hvor det er vigtigt, at vi får igangsat en bilateral undersøgelse mellem Sverige og Danmark om nye faste Øresundsforbindelser. Det arbejde ser jeg frem til at fortsætte sammen med Jan Juul Christensen, siger Carl Johan Sonesson, næstformand i Greater Copenhagen og bestyrelsesformand i Region Skåne.