Ny direktør for træbranchen

Danske savværker og virksomheder inden for møbler og producenter af blandt andet byggematerialer i træ får nu nyt ansigt ud ad til.

Tanja Blindbæk Olsen overtager fra den 15. august stillingen som direktør for Træ- og Møbelindustrien, en brancheforening i Dansk Industri (DI).

Det skriver DI i en pressemeddelelse.

– Jeg glæder mig i høj grad til samarbejdet med Tanja Blindbæk Olsen om de store og spændende udfordringer i træbranchen lige nu. Tanja har i mere end 20 år arbejdet med politisk interessevaretagelse inden for skovpolitik, bæredygtig udvikling og grøn omstilling og har derfor de helt rigtige forudsætninger for at varetage træets interesser, siger viceadministrerende direktør i DI Kim Graugaard.

I Træ- og Møbelindustrien får Tanja Blindbæk Olsen en vigtig opgave med at bidrage til erhvervets arbejde med den grønne omstilling i de kommende år, lyder det fra DI.

Tanja Blindbæk Olsen har ifølge DI fordel af et bredt netværk politisk og på myndighedsniveau samt med andre brancheforeninger og interesseorganisationer i både Danmark og EU.

Hun er uddannet MSc. i skovbrug (cand.silv, forstkandidat) i 2001 og kommer fra en stilling som erhvervspolitisk chef i Dansk Skovforening.

– Det er udfordrende og turbulente tider for de 300 virksomheder i Træ- og Møbelindustrien. Forsyningskæder er usikre og den grønne omstilling er akut og udsat for stor politisk opmærksomhed. Jeg tror, at Tanja med sin brede erfaring inden for træ og skovbrug er den rette til at agere i det miljø, siger Kim Graugaard.

Tanja Blindbæk Olsen glæder sig til at tage fat på opgaverne, der venter i den nye stilling.

– Skovbrug og træ- og møbelindustrien er et område, jeg brænder for. Jeg ser frem til at repræsentere og yde interessevaretagelse for branchen på alle niveauer. Og jeg vil gøre mit bedste – det har branchen fortjent, siger Tanja Blindbæk Olsen.

Tanja Blindbæk Olsen er 49 år og bosat i Kirke Sonnerup, hvor hun driver fritidslandbrug og er desuden ejer af 145 ha skov i Småland.