En unavngiven privat udvikler står bag planen om et nyt boligområde langs Langbrokrovej i Vodskov. Foto: Aalborg Kommune.
En unavngiven privat udvikler står bag planen om et nyt boligområde langs Langbrokrovej i Vodskov. Foto: Aalborg Kommune.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I perioden fra den februar og marts 2022 blev der afholdt en fordebat om et nyt boligområde på et areal langs Langbrokrovej i den sydvestlige del af Vodskov. Den 30. november 2023 besluttede By- og Landskabsudvalget dog at rydde bordet og starte forfra med en ny fordebat.

Den private udvikler, der har anmodet om, at der sættes gang i arbejdet med et nyt plangrundlag for området, har således ønsket ændringer.

“På grund af støj fra Loftbrovej og Motorvej E45 har udvikler et ønske om at skabe afstand mellem Loftbrovej og det nye boligområde og samtidig udvide boligområdet mod vest. Området ønskes udvidet ud til grænsen for, hvor støj fra Aalborg Lufthavn og Flyvestation Aalborg begrænser mulighed for støjfølsom anvendelse”, fremgår det af et notat fra kommunen.

Det ønskede boligprojekt omfatter omkring 245 boliger i form af både åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse. Desuden skal der være mulighed for en ny daginstitution.

Projektområdet kan dog blive udvidet yderligere. Af et tidligere høringssvar fra indehaver af Sambyg, Jesper Nyborg, fremgår det, at han sammen med indehaveren af ejendommen på Vodskovvej 76, Kim Matthiasen, ønsker at udvikle rækkehuse på landbrugsejendommen, der strækker sig over et areal på godt 55.000 kvadratmeter.

De har derfor anmodet om, at den bliver omfattet af en eventuelt kommende lokalplan.