Som Dansk Byudvikling i begyndelsen af maj kunne oplyse, vil DTU og DTU Science Park vil udvikle området i Tracéet mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen.
En ny lokalplan for projektet sendes nu i høring, oplyser Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse.
Planen er at udvikle områderne i Tracéet Midt i sammenhæng med den nuværende og fremtidige byudvikling i resten af området.
Lokalplanen har fokus på, at området anvendes til videnserhverv og forskerpark med servicefunktioner, laboratorier, cafe og lignende. Der er lagt vægt på, at stueetagen åbner sig op mod Lundtoftegårdsvej med publikumsorienterede funktioner.
– Jeg ser frem til udviklingen bliver en bebyggelse af høj arkitektonisk kvalitet med et varierende udtryk. Det har været en lang proces med flere tilpasninger. Nu er vi der, hvor vi sender forslaget i høring og er klar til at høre om planerne falder i borgernes smag. DTU Science Park, som er bygherre, ønsker at opføre et byggeri i særklasse, som ikke blot passer ind om området, men som også sætter barren højt i forhold til fremtidens byudvikling, udtaler formand for Byplanudvalget John Tefke (K).
Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet det markante byggeri, hvor planen er at opføre seks bygninger med et samlet etageareal på 28.500 kvadratmeter samt give mulighed for at opføre et parkeringshus på 13.000 kvadratmeter.
Der er blandt andet lagt vægt en variation i byggehøjder og udformning, og på den grønne beplantning skaber en gennemgående sammenhæng.
– DTU er glade for at lokalplanen nu sendes i høring. Det er en lokalplan, der åbner unikke muligheder for både at udvikle traceet og universitetet. Første del af den udvikling bliver etableringen af en række nye bygninger, hvor DTU og DTU Science Park får mulighed for at huse mange flere spin-out virksomheder med rod i DTU’s forskning og uddannelser, udtaler Claus Nielsen, universitetsdirektør på DTU.
– I 2024 skabte DTU 124 start-ups, med forventninger om flere de kommende år. Af disse får flere nu mulighed for at være tæt på forskningsmiljøerne, hvilket for manges vedkommende vil være forudsætningen for videre succes, og dermed også skabelsen af flere arbejdspladser i Danmark.
Læs mere om projektet og se flere illustrationer her.
Fakta
Høringsperioden er fra 12. maj 2025 til den 7. juli 2025
Lokalplanens formål er at sikre anvendelsen af området til videnserhverv, (kontorerhverv og laboratorie- og testfaciliteter i tilknytning hertil) med tilhørende servicefunktioner, cafe og lignende, parkeringsfaciliteter samt tekniske anlæg.
Lokalplanområdet omfatter et cirka 31.000 kvadratmeter stort areal i den sydlige del af Tracéet Midt.
Lokalplanen giver mulighed for at opføre i alt 28.500 kvadratmeter etageareal erhvervsbebyggelse og parkeringshus på 13.000 kvadratmeter etageareal.
De eksisterende egetræer langs Lundtoftegårdsvej bevares som en sammenhængende trærække.
Med vedtagelse af Kommuneplan 2013 blev DTU og Tracéet langs Helsingørmotorvejen udpeget som stationært kerneområde, som følge af den kommende letbane. Dette gav mulighed for etablering af byfunktioner i området, der på grund af arealudnyttelse, arbejdspladstæthed eller besøgsmønstre har en intensiv karakter.
I juni 2014 besluttede kommunalbestyrelsen at igangsætte planlægningen af Dyrehavegårds Jorder og Tracéet langs Helsingørmotorvejen.
Kilde: Lyngby-Taarbæk Kommune.