Viggo Energy har åbnet en ny lynladestation på Østerbro i København. Foto: PR.
Viggo Energy har åbnet en ny lynladestation på Østerbro i København. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Elbilejere på Østerbro og Nordhavn har nu adgang til lynladning i deres egen baghave. Virksomheden Viggo, som nok mest er kendt for at være et eldrevet og grønt alternativ til taxi, åbner nemlig endnu en stor Viggo Energy lynladestation midt i København.

Stationen, som ligger på Østbanegade 91, bliver Viggos fjerde, siden man i januar 2021 lancerede energi- og ladeforretningen Viggo Energy. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye lynladestation består af fire 300 kilowatt lynladere svarende til otte ladeudtag af 150 kilowatt. Det betyder, at otte biler kan lade på samme tid. Og det er der brug for, især i de større byer, lyder meldingen fra Viggo Energy, som påpeger, at en tilstrækkelig ladeinfrastruktur er altafgørende, hvis danskerne fortsat skal vælge elbiler frem for fossilbiler.

– Hvis ikke stat, kommune og erhvervsliv sammen kan udvikle dækkende lademuligheder, bliver det for besværligt at være elbilist, og så vælger folk det fra, udtaler Mads Vieth, administrerende direktør i Viggo Energy.

Han peger på, at offentligt tilgængelige ladestationer spiller en særlig vigtig rolle i de større byer, hvor størstedelen af befolkningen bor i lejligheder, og således ikke som enkeltpersoner kan erhverve sig egen lader.

– I København er det langt fra alle elbilister forundt at kunne sætte bilen i laderen natten over, og derfor har vi fokus på at tilbyde tidseffektive opladningsmuligheder på centrale lokationer, siger Mads Vieth.

Den type af ladere, som Viggo Energy tilbyder, kan oplade de fleste elbiler fra 20 procent til 80 procent på cirka en halv time, og udmærker sig ifølge virksomheden ved at være et hurtigt alternativ til de typiske ladestandere med 11 og 22 kilowatt.