Med appen Visitors kan beboere i lejlighedsopgange låne hinandens parkeringspladser. Målet er en omsætning på 2,5 millioner kroner i 2020. Foto: PR.
Med appen Visitors kan beboere i lejlighedsopgange låne hinandens parkeringspladser. Målet er en omsætning på 2,5 millioner kroner i 2020. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Lejlighedsbyggerier skyder op over alt i de danske storbyer. Sidste år blev der opført 6.660 nye boliger i København, hvilket er det højeste siden 1939, og i Aarhus er antallet af opførte boliger mere end fordoblet på bare tre år.

Men selvom en stigende andel af aarhusianerne og københavnerne har to eller flere biler, følger antallet af parkeringspladser ikke med byggeboomet, og det kan give problemer, når man får gæster på besøg. Det problem vil skaberne af en ny parkeringsapp løse. Bag appen Visitors står iværksætterduoen Kasper Kruse og Karsten Brandt, der er far og søn. De har tidligere på året lanceret en anden parkeringsapp, ParkPrivate, men hvor den oprindelige app hjalp brugerne med at udleje deres private parkeringsplads til fremmede, skal app’en Visitors gøre gæsteparkering lettere i almene boligforeninger, andelsboligforeninger, ejerforeninger og virksomheder.

– Vi lancerede i starten af året ParkPrivate, som er blevet taget rigtig godt i mod. Vi forventer at nå 20.000 brugere næste år og forhandler lige nu aftaler med større virksomheder. Men det gik hurtigt op for os, at der var et behov, som appen ikke opfyldte, nemlig hos beboerne i de mange lejlighedskomplekser i de store byer. Her har man ofte sin egen p-plads tilhørende til bygningen, for eksempel i en p-kælder, og her er det jo oplagt, at over- eller underboen kan låne den, når de får gæster, hvis man ikke selv bruger p-pladsen. Derfor satte vi os for at udvikle en løsning specifikt til foreninger og virksomheder, for den findes simpelthen ikke på markedet, fortæller Kasper Kruse i en pressemeddelelse.

Vil omsætte for 2,5 millioner kroner i 2020

Visitors fungerer som en privat og lukket gruppe, hvor beboere i bygningen kan leje eller dele p-pladserne mellem hinanden. Får man gæster, kan man låne naboens p-plads, hvis de ikke er hjemme, og gæsterne undgår på den måde at skulle parkere langt væk. Gæsten modtager automatisk en digital parkeringstilladelse på telefonen, når der bookes en plads.

­– På den måde kan man hjælpe hinanden i lejlighedsopgangen, når der kommer gæster, håndværkere eller andre besøgende. Det er jo sjældent, at en beboerparkeringsplads er fyldt helt op med biler, og med Visitors kan man udnytte de eksisterende parkeringspladser bedre – og det kræver ikke andet end et enkelt klik i appen, fortæller Kasper Kruse.

Efter den gode start på iværksætterlivet med ParkPrivate er forventningerne til Visitors tårnhøje.

­– Vi har vores fire investorer fra ParkPrivate med i Visitors, og sammen har vi indskudt omkring en million i udviklingen af appen. Vi forventer at få 500 bolig-, beboer- og grundejerforeninger med i Visitors i 2020 og en omsætning på 2,5 millioner kroner alene i Visitors. Vi har gjort parkering til vores nicheområde – et deleøkonomisk parkeringsunivers, som vi vil blive ved med at udvikle på, siger Kasper Kruse.

Ambitionerne for både ParkPrivate og Visitors rækker også ud over landets grænser. I 2020 påbegyndes en ekspansion af begge apps til nabolandene.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling