Ny projektdirektør i spidsen for byggeri af Hospitalsbyen i Aalborg

Asger Schou er udpeget som projektdirektør i Region Nordjylland. Han får som hovedopgave de næste tre år at styre og færdiggøre Hospitalsbyen i Aalborg Øst.

Region Nordjylland har udpeget som Asger Schou som ny projektdirektør for Byggeri og Ejendomme.

Han tiltræder den 1. februar 2024, hvor han dermed får ansvaret for byggeriet af Hospitalsbyen i Aalborg Øst.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Asger Schou kommer fra en stilling i Region Midtjylland som projektdirektør på det ny Regionshospital Gødstrup. Først som viceprojektdirektør og siden april 2021 som projektdirektør. Hospitalsbyggeriet ved Herning åbnede i april 2022.

Desuden har han tidligere som byggechef været med til at gennemføre det ny Aarhus Universitetshospital, og var byggechef på en ny akutmodtagelse til Hospitalsenhed Midt i Viborg.

– Region Nordjylland kunne ikke ønske sig en bedre kandidat til jobbet. Når vi kan ansætte en kapacitet som Asger Schou med den kompetence og erfaring, han har fra lignende projekter, vidner det om et stort og yderst kvalificeret felt af ansøgere til stillingen, udtaler konstitueret koncerndirektør Kim Mikkelsen, Region Nordjylland, som har været formand for ansættelsesudvalget.

Asger Schou er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet og havde sine første ansættelser i nordjyske virksomheder. Siden har han høstet erfaring med flere typer af byggerier – både offentlige og private – og har løbende videreuddannet sig inden for ledelse, økonomi og jura med afsæt i styring og ledelse af mega-projekter.

Derudover har den ny projektdirektør siden 2021 været optaget som fagdommer ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed og siden 2019 været beskikket syn- og skønsmand ved samme institution.

– Jeg ser det som en meget spændende udfordring at få Hospitalsbyen bragt sikkert videre fra byggefase til drift, og når vi kommer til 2026 er min ambition, at nordjyderne kan tage et byggeri i brug, som løfter det nordjyske sundhedsvæsen til det øverste niveau for behandling, udtaler Asger Schou.

Byggeriet overtages helt i 2024

Region Nordjylland har overtaget store dele af byggeriet i Hospitalsbyen, og de sidste entrepriser forventes at blive overdraget i løbet af 2024. Herefter ejes og driftes hele byggeriet af Region Nordjylland.

Sideløbende er der etableret en driftsorganisation i Hospitalsbyen, som allerede er godt i gang med at udføre teknisk service.

Efter en række forsinkelser forventes det ny universitetshospital i Hospitalsbyen at være klar til drift i 2026. 

Om Asger Schou

Erhvervserfaring i uddrag

· September 2020 til nu – Projektdirektør i Region Midtjylland, Regionshospital Gødstrup.

· Marts 2018-maj 2019 – Byggechef, Hospitalsenhed Midt, Region Midtjylland. Byggechef på opførelse af ny akutafdeling i Viborg.

· Februar 2016-maj 2019 – byggechef for Aarhus Universitetshospital, Region Midtjylland. Nybyggeri og ombygning af det eksisterende hospital i Skejby. 

Uddannelse

· 1998 – Civilingeniør, bygge- og anlægskonstruktion, Aalborg Universitet.

· 2018 – MBA (Master of Business Administration), Aarhus Universitet. 

· 2023 – Master i Construction Law, Juridisk Institut, Aarhus Universitet.

Privat

· 52 år og bor i Risskov ved Aarhus med sin familie, som består af hustru og fire børn, hvoraf de to yngste børn stadig bor hjemme.

· Passion for ski- og ketchersport, især tennis.

Kilde: Region Nordjylland.